Šport
17 ogledov

Federer se je vrnil z zmago

Roger Federer Reuters
Švicar Roger Federer je masters v Cincinnatiju začel z zanesljivo zmago s 6:3 in 7:6 (7) proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju.

Švicar je zaradi poškodbe hrbta odpovedal udeležbo na turnirju v Montrealu. Petkratni zmagovalec Cincinnatija (2005, 2007, 2009, 2010, 2012) se je na igrišča vrnil po poškodbi hrbta, njegova želja pa je še šestič osvojiti US Open.

"Pomembno je bilo, da sem dvoboj odigral brez težav. Za menoj so težki tedni in meseci, zato sem se odločil, da se bom vrnil, ko ne bom čutil nobenih bolečin. Trdo sem delal, da sem lahko nastopil tu v Cincinnatiju, ki je bil vedno pokazatelj mojih nastopov na US Opnu," je po zmagi dejal Roger Federer, za katerim je slaba sezona, v kateri je zdrsnil šele na peto mesto lestvice ATP.

Federer je v Wimbledonu nepričakovano izpadel že v 2. kolu, nato pa je nastop v domačem Gstaadu zaključil že na uvodu v turnir. Švicar se je zdaj vrnil in razmerje zmag in porazov proti Philippu Kohlschreiberju povišal že na 7:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.