Šport
740 ogledov

Na slovenske junake v kajaku in kanuju slovenski politiki pozabili

benjamin savšek olimpijske igre EPA
Tvitosfera. Slovenski kanuist Benjamin Savšek je osvojil naslov svetovnega prvaka v slalomu na divjih vodah v Pauu, a slovenska politika ga je za razliko od smučarjev skakalcev, nogometašev, košarkarjev, rokometašev pozabila.

Slovenski kanuist Benjamin Savšek se je veselil največjega uspeha v svoji karieri. Svetovni prvak pomeni biti najboljši na svetu. Ljubljančan je na naslov čakal kar 30 let in osvojil ga je na izjemen način. Kljub dotiku vratic je deklasiral tekmece.

Že kmalu po podelitvi so ga kolegi iz reprezentance, na čelu s kajakašem Petrom Kauzerjem, ki je v petek osvojil bron, vrgli v vodo. Ekipa se tako ni izneverila tradiciji, v vodi je zatem končal še njegov trener Jože Vidmar.

planica 2016 Odzivi na Twitterju Šport Tako se je Prevcu poklonila tvitosfera

Da je uspeh slovenskih športnikov popoln sta poskrbela Anže Urankar in Nejc Žnidarčič, ki sta v sicer neolimpijski disciplini spust osvojila prvo in drugo mesto. 

peter kauzer Zmeda v cilju Šport Kauzer sprijaznjen z usodo: "Malo mi je žal, ampak ne ..."

Tviter miroval

To je bil eden najbolj uspešnih dni slovenskih kajakašev do zdaj. To je šport, ki Sloveniji že desetletja prinaša kolajne iz največjih tekmovanj, tudi Olimpijskih iger. A tudi po desetletjih uspehov je to šport, ki je očitno za slovensko politiko manj pomemben, kot košarka, rokomet, nogomet, smučarski skoki, alpsko smučanje in drugi športi, kjer ob uspehih slovenski politiki kar tekmujejo, kdo bo bolj na očeh slovenske internetne javnosti in prej tvitnil ter sporočil čestitke ob uspehu. 

benjamin savšek Izjemen nastop Šport Slovenija vendarle dobila svetovnega prvaka!

Pregledali smo tviter profile kandidatov in kandidatk za predsednika države. Prav nihče se do zdaj še ni spomnil na Savška, Urankarja in Žnidaršiča.

žnidarčič urankar Dvojna zmaga Šport Slovenca pokorila vso konkurenco
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.