Šport
286 ogledov

Tvorec slovenske pravljice: "Nihče ne bi stavil na nas..."

Slovenska odbojkarska reprezentanca Twitter/Odbojkarska zveza Slovenije
Slovenski odbojkarji so se po zmagi s 3:0 nad Bolgarijo uvrstili v polfinale lige narodov, kar je ob dveh srebrnih medaljah na Evropskih prvenstvih največji uspeh v zgodovini slovenske odbojke.

"O tej tekmi je težko govoriti. Na začetku smo bili nekoliko pod pritiskom, kasneje pa je bilo težko držati zbranost na visoki ravni. Zelo veseli smo, ker je to velik rezultat za Slovenijo, da je med štirimi najboljšimi reprezentancami v tej ligi."

"Mislim, da pred začetkom nihče ne bi stavil na nas, ampak mi smo tukaj premagali skoraj vse velike reprezentance. Fantje so opravili veliko delo, ki pa še ni končano, zdaj prihaja najlepši del tekmovanja," je po izpolniltvi optimističnega cilja, ki si ga je Slovenija zadala pred začetkom krstnega nastopa v ligi narodov, povedal selektor Alberto Giuliani.

Alberto Giuliani | Avtor: Epa Epa

Po 15 tekmah predtekmovanja v Riminiju je Slovenija zasedla tretje mesto med najboljšimi reprezentancami sveta in se uvrstila v polfinale. Zadnja žrtev je bila danes Bolgarija, ki so jo Slovenci s pol moči premagali gladko s 3:0 (23, 16, 18).

"Res je, da je Bolgarija na papirju morda slabša ekipa, ampak mislim, da v ligi narodov nobena tekma ni lahka. Danes smo že od prve točke, vseh šest igralcev, začeli s pravim pristopom. Naredili smo kar smo morali za uvrstitev na zaključni turnir. Odigrali smo na zelo visoki ravni in tako uspešno zaključili skupinski del. Zdaj imamo dan, dva, da se spočijemo za polfinale," je današnjo tekmo pokomentiral slovenski korektor Tonček Štern, ki je bil s 13 točkami najuspešnejši na tekmi.

Slovenski odbojkarji | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je imela pred zadnjim krogom vse v svojih rokah, ni želela, da ji polfinale rešujejo drugi. Na papirju niti ne bi smela imeti težkega dela, saj so Bolgari v Riminiju zbrali le dve zmagi. In ga tudi ni imela. Nekaj manjših težav je bilo le na samem začetku, ko pa je ujela ritem, jo je bilo nemogoče zaustaviti, kar je potrdil tudi izjemni Gregor Ropret, ki je odlično nadomestil pred začetkom turnirja načetega Dejana Vinčića:

"Danes je bila spet ena težka tekma, že zaradi tega, ker je to že tretji tekmovalni dan. Noge in roke so že malo težje, ampak pomembno je bilo, da smo tisti prvi niz izvlekli, potem v nadaljevanju pa se je videlo, da smo enostavno precej boljša ekipa v kakršni koli zasedbi že igramo. Pohvalil bi vse fante za te odlične predstave in uvrstitev na zaključni turnir."

Slovenski odbojkarji | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci, ki so tako predtekmovanje končali kar z 12 zmagami in tremi porazi (Srbija, Nemčija, Brazilija), bodo v sobotnem polfinalu igrali s Poljaki, v predtekmovanju so jih že premagali.

"Celoten turnir je bil zelo dolg. Pomembno je, da smo že na začetku zmagali veliko tekem in tako na koncu imeli usodo v svojih rokah. Danes je bilo pomembno zmagati, saj smo bili tako povsem neodvisni od drugih ekip in rezultatov preostalih srečanj. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. V prvem nizu smo bili še izenačeni, potem pa je šlo na srečo vse v našo korist in smo na koncu dokaj gladko zmagali. Tudi sam sem vesel, da sem dobil nekaj priložnosti, mogoče spočil Janija (Kovačiča) da bo pripravljen za naslednje tekme," pa je izjemno uspešen turnir pokomentiral Jan Klobučar.

Slovenski odbojkarji | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenska odbojkarska reprezentanca Polfinale! Šport Zgodovinski uspeh slovenskih odbojkarjev

 

Komentarjev 1
Sorodne novice