Šport
16 ogledov

Twitter ponorel po zmagi Tine Maze

Tina Maze olimpijski smuk Soči 2014 zlata kolajna Roza Hutor EPA
Še preden je danes v cilj na olimpijski progi v Sočiju prismučala zadnja tekmovalka, je Twitter eksplodiral v navdušenju nad Tino Maze, ki je z zmago v smuku Sloveniji prinesla zgodovinsko prvo zlato na zimskih olimpijskih igrah.

Na uradnem računu slovenske olimpijske reprezentance so objavili fotografijo Tine, ki poljublja sneg v cilju, s pripisom: "Ta fotografija ne potrebuje dodatnega komentarja ;)"

Navdušeni so tudi drugi odlični slovenski športniki. Košarkar Boštjan Nachbar je tvitnil: "Bravo Tina Maze! Slovenski olimpijci razturajo!!! Pa naj še kdo reče, da nismo alpski narod! :)"

Policisti za sodelavko

Policija, kjer je olimpijska šampionka zaposlena, je zapisala: "BRAVO @TinaMaze!!!!"

Seveda so novico o zmagovalki v kraljevski disciplini alpskega smučanja, ki si je zlato razdelila s Švicarko Dominique Gisin, v svet ponesli tudi številni mediji. Al Jazeera Balkans je tako tvitnil: "Tina Maze osvojila prvo zlato za Slovenijo."

Avstralci: Wow!

Občudovanje je Tina požela tudi na uradnem računu avstralske olimpijske reprezentance: "Wow! Slovenka Tina Maze izenačila rezultat Švicarke Gisinove za dvojno zmago na ženskem smuku!"

Slovenska tviteraška javnost se že veseli drevišnje podelitve kolajn v Sočiju, kjer bodo na oder za zmagovalke stopile najmanj tri Slovenke – poleg Mazejeve še Vesna Fabjan in Teja Gregorin, ki sta bili v torek tretji v teku na smučeh oziroma biatlonu: "Zlata @TinaMaze: Vse tri danes? Noro! Ne se razvadit', okej?" je Tinino izjavo za nacionalko hitro prenesel tudi Zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice