Šport
7 ogledov

Tyson Fury pozitiven na kokain!

Tyson Fury EPA
Britanskemu boksarju grozi odvzem vseh naslovov.

Po presenetljivi odločitvi o odpovedi povratnega boksarskega dvoboja težke kategorije z Ukrajincem Vladimirjem Kličkom zaradi neustreznega zdravstvenega spričevala britanskega boksarja Tysona Furyja, sta Independent in ESPN objavila senzacionalno razkritje, da je bil Fury pozitiven na kokain, zaradi česar mu grozi odvzem vseh naslovov.

Osemindvajsetletni Fury je lani po mnogih letih senzacionalno premagal dolgoletnega prvaka Klička. Borca bi se še enkrat na povratnem dvoboju že lahko pomerila, prvotni datum je bil 9. julij, a je tudi takrat Fury dvoboj prestavil zaradi zdravstvenega razloga, poškodbe gležnja.

"Globoko obžalujemo, da moramo sporočiti vnovično prestavitev dvoboja, ki bi moral biti na sporedu 29. oktobra 2016 v Manchester Areni. Tysonovo zdravstveno stanje tega ne dovoljuje," je bil uradni razlog za še drugo odpoved oziroma prestavitev dvoboja.

Pozitiven 22. septembra

Britanski Independent in ameriški ESPN sta razkrila, da razlog za Britančeve težave leži drugje. Svetovni prvak je bil namreč pozitiven na prepovedano poživilo, sicer tudi ilegalno mamilo kokain.

Kot je zapisal ESPN, je bil Fury pozitiven na prepovedan snov 22. septembra, dan preden je odpovedal povratni dvoboj s Kličkom, prepovedano snov so odkrili v urinskem vzorcu.

Če se bodo navedbe potrdile, Britancu grozi odvzem šampionskih pasov, naslovov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF.

Odkrito o zadetosti

Fury je sicer že pred tem v svojih razvpitih nastopih v javnosti namignil, da je že poskusil kokain. Aprila, ko je govoril o težavah z depresijo, je bil zelo odkrit: "Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec."

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.