Šport
16512 ogledov

Tyson: Posiljeval me je, povedal nisem nikomur

Mike Tyson Mike Tyson.
Nekdanji boksarski šampion je razkril šokantno izkušnjo iz svoje mladosti.

Bivši svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je dobro znan tudi tistim, ki športa ne spremljajo podrobno. V devetdesetih je "Železni Mike" zaslovel na račun silovitih udarcev, ki so veliko njegovih konkurentov na tla položili že v prvi rundi.

A Tysonovo pot so kljub uspehom v ringu spremljale težave izven tekmovalnih okvirjev. Problemi v zasebnem življenju in nekontrolirano trošenje denarja so ga prignali do dna, s katerega pa se je Američan uspel dvigniti.

V pogovoru za mrežo ESPN je Tyson razkril nekaj podrobnosti iz svoje mladosti, ki jih do zdaj še ni delil z javnostjo. Legendarni borec je odraščal v Brooklynu, oče je družino zapustil, ko je bil Mike še zelo mlad in njegovo mamo pustil samo s tremi otroki. Ko je bil Mike star 16 let, je mati umrla, kmalu zatem je izgubil še sestro.

"Nikoli nisem matere videl srečne zaradi stvari, ki sem jih počel. Poznala me je kot divjega otroka, ki je domov hodil v novih oblačilih, za katere je vedela, da jih nisem kupil. Nikoli je nisem zares spoznal. To name v profesionalnem smislu ni vplivalo. Zato pa je zlomilo na osebnem in čustvenem nivoju."
Mike Tyson

Divji mladenič, dober znanec lokalne policije, se je boksu sprva posvetil zaradi samoobrambe. Nato pa je začel odkrivati svoj neverjeten talent za ta šport.

"Nihče me ne bo več zlorabljal"

Tyson je v pogovoru za ESPN prvič razkril, da je bil v mladosti žrtev spolne zlorabe. "Bil sem še deček. On je bil starejši moški. Pretepal me je in me spolno zlorabljal. Od takrat ga nisem nikdar več videl. Naučil sem se, da to ne pomeni, da si manj moški."

V nadaljevanju je Tyson dejal, da doslej ni javno spregovoril o tem. "Ni mi nelagodno govoriti o tem, kar se je zgodilo. Ni imelo velikega vpliva na moje življenje," je sprva dejal Tyson, ki pa je ob tovrstnih vprašanjih pokazal, da se ga ta tema dotakne na drugačen način kot druge. "Morda lahko rečem, da sem v svojih dnevih boksanja s seboj nosil tisti bes. Nihče me ne bo več zlorabljal," je dodal šampion.


Del intervjuja si lahko ogledate na priloženem posnetku.

Komentarjev 3
  • Gretta Garbo 15:44 26.julij 2017.

    Zanimivo, da tokrat ni pedofilije obsojen kakšen duhovnik, ka se v EU redno dogaja, ob gonji proti RKC

  • Onlytime 23:29 25.julij 2017.

    Prav v užitek bi mi bilo gledati te trpeče face sprijencev. Potem jim pa za teden dni leseni kol v tazadno vtaknit, pa da vidimo korenjake.

  • Onlytime 23:25 25.julij 2017.

    Še dobro, da posiljevalca ni nikoli več videl, ker bi mu verjetno naredil plastično operacijo face na živo in to kar s pestjo na licu mesta. Vsem pedofilom bi bilo treba odrezat tiče in jih prisilit, da to zraven gledajo!