Šport
133 ogledov

Ubežnika izdržala juriš glavnine

Wallays Epa
Ubežnikoma 18. etape Dirke po Španiji je uspelo obračunati za zmago, kljub temu da sta imela glavnino tik za petami. V sprintu se je Jelle Wallays (Lotto Soudal) izkazal za močnejšega od Svena Erika Bystroma (UAE Team Emirates). V skupnem vrstnem redu v ospredju ni prišlo do sprememb.

Današnja 18. etapa Dirke po Španiji nas vodi od Ejee de los Caballeros do Lleide. 186 ravninskih kilometrov nas pripelje do samega vznožja Pirenejev, kjer se bo v prihodnjih dneh razpletla letošnja Vuelta.

Beg se izoblikuje že po 2 km dirkanja. Sestavljajo ga Jelle Wallays, Sven Erik Bystrom ter Jetse Bol. Privozijo si prednost 3 minut, nato pa narekovanje tempa v glavnini prevzamejo ekipe, ki imajo v svojih vrstah odlične sprinterje. V ospredje se tako postavijo kolesarji Bore (Peter Sagan), Treka (Giacomo Nizzolo) in Quick Stepa (Elia Viviani).

michael woods Čustveno Šport Do zmage z mislijo na tragično preminulega sina

Prednost ubežne trojice začne padati, toda ne dovolj, saj so vsi trije dobri kronometristi, ki zelo lepo sodelujejo v ospredju. Kmalu postane jasno, da bo šlo za zelo tesen razplet.

7 km pred ciljem odpade Bol, prednost pa se zmanjša na 40 sekund, toda ubežnika se ne predata. Kilometer pred ciljem držita še 15 sekund prednosti.

Nato pa se pričnejo taktične igrice, saj Wallays zgolj sledi Bystromu ter se noče zamenjati v ospredju. Glavnina vse to izkoristi in se z zaključnim jurišom začne približevati. Na cilji ravnini se iz obupa za napad odloči Peter Sagan, toda prepozno. Wallays se še pravočasno odloči za napad, Bystrom se požene za njim, toda Belgijec je premočan. Svetovni prvak ju do cilja še ravno dohiti, toda ciljna črta je preblizu in Slovak se mora zadovoljiti s tretjim mestom.

Jelle Wallays | Avtor: Epa Epa

Slovenca Luka Pibernik (Bahrain Merida) in Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) zasedeta 53. oziroma 62. mesto.

Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott) obdrži rdečo majico vodilnega. Pred zadnjimi tremi etapami ima pred drugouvrščenim Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar) 25 sekund prednosti.

Yates | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice