Šport
138 ogledov

Udaril trenerja in nato pobegnil v neznano

Chala Beyo EPA
V Etiopiji se v teh dneh ukvarjajo s precej nešportnim dogodkom, povezanim s prvim športom te države, atletiko.

Policija V Etiopiji išče tekača Chalo Beya, ki je, potem ko je izvedel, da ga ni na seznamu potnikov za bližnje svetovno prvenstvo v Londonu, mahnil svojega trenerja in ga resno poškodoval, potem pa zbežal.

Tamkajšnja atletska zveza je o incidentu poročala v četrtek, zgodil pa se je že v torek. Takrat je bilo znano, kdo od tekačev bo zastopal Etiopijo na bližnjem svetovnem prvenstvu. Ko je Beyo ugotovil, da bo ostal doma, je napadel trenerja Yohannesa Mohammeda. "Povedali so mi, da je imel v roki celo kamen, vendar naj bi ga udaril s pestjo," je pojasnil predstavnik etiopske zveze Sileshi Bisrat.

Po napadu, v katerem jo je najbolj skupilo trenerjevo oko, je tekač na 3000 metrov z zaprekami pobegnil in ga odtlej niso več videli. Trenerja so morali zaradi poškodbe sprejeti v bolnišnico.

Beyo je lani zastopal Etiopijo na olimpijskih igrah v Riu, letos pa njegov najboljši dosežen izid 8:13:24 na mitingu v Hegelu ni bil dovolj, da bi se uvrstil še v ekipo za London 2017.

Športne posledice fizičnega napada na trenerja bo nosil še dve leti, za toliko časa ga je namreč zveza po incidentu suspendirala in mu prepovedala nastopati na vseh tekmovanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.