Šport
39 ogledov

Uefa določila sodnike za finale

Clattenburg rdeči karton sodnik Chelsea Manchester United Premier League Anglija Reuters
Na nedeljski tekmi finala evropskega nogometnega prvenstva v Franciji med gostiteljico in Portugalsko bo glavni sodnik Anglež Mark Clattenburg, ki je v tej sezoni sodil že finale Lige prvakov in angleškega FA pokala.

S tem je Mark Clattenburg postal tretji angleški sodnik v finalu EP. Pred njim je ta čast doletela Arthurja Hollanda in Arthurja Ellisa.

Clattenburg je na letošnjem EP sodil na treh tekmah. Med četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni je počival, ko je v sredo Portugalska izločila Wales, pa je Evropska nogometna zveza Uefa 41-letniku prižgala zeleno luč, so poročali britanski mediji. Poleg že omenjenih tekem je Clattenburg pred štirimi leti sodil tudi finale olimpijskih iger med Mehiko in Brazilijo, leta 2014 pa obračun evropskega superpokala med Real Madridom in Atletico Madridom.

Clattenburgu bodo v velikem finalu Eura 2016 pomagali Simon Beck, Jake Collin, Andre Marriner in Anthony Taylor. Četrti sodnik bo Madžar Viktor Kassai.

Skomina glavni na štirih

Slovenski sodnik Damir Skomina je zadnjo tekmo na EP sodil v četrtfinalu, ko sta se pomerila Wales in Belgija. Glavni sodnik je bil na štirih tekmah Eura 2016, sinoči pa je v polfinalu med Nemčijo in Francijo opravljal vlogo četrtega sodnika.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.