Šport
14 ogledov

Uefa zmago v Podgorici dosodila Rusiji

igor akinfeev podgorica rusija črna gora voziček zdravnik euro 2016 EPA
Uefa je razsodila o kvalifikacijski tekmi za EP 2016 med Črno goro in Rusijo. Zaradi izgredov črnogorskih navijačev je tekmo s 3:0 dobila Rusija, bodo pa Rusi morali plačati 25.000 evrov kazni zaradi neprimernega obnašanja svojih privržencev.

Tekma med Črno goro in Rusijo 27. marca v Podgorici je nemški sodnik Deniz Aytekin dokončno prekinil v 67. minuti in igralce poslal v slačilnico. Tekma je bila prvič prekinjena po dvajsetih sekundah, ko je domači navijač z baklo v glavo zadel ruskega vratarja Igorja Akinfejeva.

Ruskega čuvaja mreže so morali na nosilih odnesti z igrišča in na pregled v bolnišnico, po več kot polurni prekinitvi pa se je tekma nadaljevala. A konca ni imela, saj so na stadionu znova zagospodarili huligani in izsilili najprej drugo prekinitev, sodnik Aytekin pa je nato - po posvetu z angleškim delegatom Barryjem Brightom - v 67. minuti tekmo tudi dokončno prekinil; rezultat je bil takrat 0:0.

Črna gora bo po odločitvi Uefe morala dve tekmi igrati pred praznim stadionom. Rusija bo morala zaradi neprimernega obnašanja navijačev odšteti 25.000 evrov kazni.

Po današnji odločitvi Uefe v skupini G vodi Avstrija s 13 točkami, Švedska na drugem mestu jih ima devet, Rusija je z osmimi točkami tretja. Črna gora ostaja pri petih točkah in na četrtem mestu, za njo sta Liechtenstein in Moldavija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.