Šport
20 ogledov

Umrl Krešo Omerzel

Krešo Omerzel mediaspeed
Po dolgi in težki bolezni je v 60. letu starosti v novomeški bolnišnici umrl nekdanji krški speedwayist Krešo Omerzel, poroča Dolenjski list.

Krešo Omerzel je v dve desetletji dolgi športni karieri večkrat postal tako jugoslovanski kot slovenski državni prvak - naslove je osvajal med posamezniki, v dvojicah in ekipno.

Zadnji naslov državnega prvaka je osvojil leta 1996 skupaj s klubskim tovarišem iz AMD Krško Izakom Šantejem na domačem ovalu v Krškem. Prvi naslov tedaj jugoslovanskega prvaka je prav tako osvojil na prvenstvu parov leta 1983 z Jožetom Žibertom, leto kasneje pa je bil prvič prvak med posamezniki.

Njegova športna pot se je končala leta 1998 na dirki za Veliko nagrado AMD Krško s hudim padcem in poškodbami hrbtenice, reber in pljuč, ko je njegovo življenje kar nekaj časa viselo na nitki, a se je izvlekel, se znova naučil hoditi in uradno svojo tekmovalno pot leto dni pozneje končal skupaj s Hansom Nielsenom, zanj najboljšim speedwayistom vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.