Šport
18116 ogledov

Umrla teniška legenda

Ashley Cooper (levo) Epa Ashley Cooper (levo).
Po končani karieri se je uveljavil kot poslovnež in teniški skrbnik.

V starosti 83 let je danes umrl Ashley Cooper, legendarni avstralski teniški igralec, ki je igral v zlati dobi avstralskega tenisa. Dobil je štiri turnirje za grand slam, dvakrat Australian open, po enkrat pa Wimbledon in US open, od tega tri v letu 1958, je sporočila avstralska teniška zveza.

Cooper je zmagal tudi na štirih turnirjih za grand slam dvojic, leta 1957 pa je Avstralijo popeljal do zmage v Davisovem pokalu.

Po končani karieri se je uveljavil kot poslovnež in teniški skrbnik, nadzoroval je ustanovitev teniškega centra Queensland v Brisbanu, kjer je na Areni Pat Rafter doma vsakoletni turnir.

novak đoković Pretres Šport Srbi na nogah: Đoković je rekel kaj?!

"Tako žalostno je slišati, da Ashleyja ni več. Bil je prvak, čudovit človek na igrišču in zunaj njega. In kakšen 'backhand' je imel. Toliko spominov imam, zbogom moj prijatelj," pa je tvitnil še en legendarni avstralski igralec zlate generacije Rod Laver.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice