Šport
16 ogledov

United srečno ugnal tretjeligaša

Ander Herrera EPA
V zadnji tekmi osmine finala FA pokala je Manchester United v gosteh premagal Preston North End.

Končni rezultat ne pove celotne zgodbe, ki se je odvijala na stadionu Deepdale. Manchester United je bil namreč povsem nenevaren v prvih 60 minutah tekme, prvi strel na gol domačih so gostje sprožili šele v 58. minuti.

Takrat so gostitelji še vodili z 1:0, Za eksplozijo navdušenja je poskrbel Scott Leird. Ta je na levi strani kazenskega prostora sprejel podajo Kevina Daviesa in jo poslal za hrbet Davida de Gee. Španski vratar ni najbolje posredoval, v opravičilo pa mu gre dejstvo, da je žoga nekoliko spremenila smer, saj je njeno pot nekoliko spremenil Antonio Valencia.

Rdeči vragi so nato resneje pritisnili na domača vrata, a so se izbranci Simona Graysona še naprej uspešno branili. A to se je spremenilo v 65. minuti. Ander Herrera je v kazenskem prostoru sprožil in zadel tik ob desni vratnici domačega gola. Zadetek je sicer sprožil val ogorčenja na Deepdalu, saj je v prepovedanem položaju stal Wayne Rooney, žoga je le za las zletela mimo njega, po reakciji vratarja sodeč pa je ta pričakoval, da bo kapetan angleške reprezentance udaril po žogi. To se ni zgodilo, vseeno pa je bilo takrat že prepozno za rekcijo vratarja Thorstena Stuckmanna. Sodniki so kljub vsemu ocenili, da je šlo le za pasivni ofsajd.

V 72. minuti je United že vodil. Marouane Fellaini je bil najvišji v petercu domačih, Stuckman je še uspel odbiti žogo, a je ta znova padla pred Belgijca, ki jo je nato le poslal v mrežo. Za piko na i k zmagi je nato poskrbel Rooney. Ta je stekel v kazenski prostor, bil pri žogi pred nemškim vratarjem in nato padel, počasni posnetki pa so pokazali, da do kontakta ni prišlo. Angleški rekorder po številu zadetkov za izbrano vrsto je bil nato natančen še iz enajstmetrovke.

V sodniškem dodatku je nato Laird po kotu streljal z glavo, de Gea je s skrajnimi močmi okroglo usnje zaustavil, pred golovo črto pa je nato razčistil Ashley Young. United se bo v četrtfinalu pomeril na domači zelenici pomeril z Arsenalom. Šlo bo za dvoboj najuspešnejših klubov v najstarejšem nogometnem tekmovanju, oba sta FA pokal osvojila po 11-krat.

FA pokal, osmina finala:

Crystal Palace : Liverpool 1:2 (1:0)
Campbell 15.; Sturridge 49., Lallana 58.

West Bromwich Albion : West Ham United 4:0 (2:0) 
Ideye 20., 57., Morrison 42., Berahino 72. 

Blackburn Robers : Stoke City 4:1 (2:1) 
King 36., 51., 55., Gestede 45./11-m; Crouch 10. 

Derby County : Reading 1:2 (0:0) 
Bent 60.; Robson-Kanu 52., Aiyegbeni 81.

Aston Villa : Leicester 2:1 (0:0) 
Bacuna 68., Sinclair 89.; Kramarić 91. 

Bradford : Sunderland 2:0 (1:0) 
O'Shea 3./ag, Stead 61. 

Arsenal : Middlesbrough 2:0 (2:0) 
Giroud 27., 29

Preston North End : Manchester United 1:3 (0:1)
Laird 47.; Herrera 65., Fellaini 72., Rooney 88.

Četrtfinalni pari:
Manchester United - Arsenal
Aston Villa - WBA
Bradford - Reading
Liverpool - Blackburn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.