Šport
27 ogledov

"Upam, da bom spet v boju za stopničke"

Matej Žagar EPA
Stockholmska Friends Arena bo v soboto gostila predzadnjo dirko svetovnega prvenstva v speedwayu. V seriji grand prix je slovenski prvak Matej Žagar še vedno v igri za stopničke.

Na ovalu, ki dirko za VN Švedske gosti drugič, bo Matej Žagar lovil sedem točk, kolikor ga loči do trenutno tretjeuvrščenega v skupnem seštevku, Poljaka Krzysztofa Kasprzaka. Žagar se lahko, tudi zaradi lanskega drugega mesta na tej dirki, ko je v finalu nekaj časa celo vodil, nadeja še ene dobre uvrstitve v tej sezoni. Tokrat je imel tudi srečo pri žrebu startnih številk, saj bo v rednem delu dirke dvakrat začel s povsem notranjega položaja. Prvič v uvodni vožnji, ko se bo pomeril prav s Kasprzakom, sicer klubskim kolegom iz poljskega Gorzowa.

V naslednjem nastopu Žagarja čaka trenutno vodilni v SP, Američan Greg Hancock, ki je zaradi zlomljene roke izpustil prejšnjo dirko v danskem Vojensu, kar se mu je zgodilo sploh prvič v karieri po 177 zaporednih odpeljanih dirkah za SP. Mnogi menijo, da lahko kalifornijski 44-letni veteran kljub poviti roki še vedno pripelje do tretjega naslova svetovnega prvaka. Za zdaj ima sedem točk prednosti pred lanskim svetovnim prvakom, Britancem Taiem Woffindnom.

Dva svetovna prvaka bosta ob Žagarju v 13. vožnji, ko se bo s povsem zunanjega položaja spopadel z Avstralcem Chrisom Holderjem ter Dancem Nickijem Pedersnom, ki ima zaenkrat štiri točke prednosti pred Slovencem. V zadnjem nastopu v tem delu dirke pa Žagarja čaka nabiranje točk proti zmagovalcu zadnje dirke, Švedu Andreasu Jonssnu.

"Proga je bila precej globoka, zato sem za dober občutek preizkusil vse tri motorje in mislim, da smo do konca treninge ujeli nastavitve, ki bi mi jutri morale ustrezati," je po današnjem treningu povedal 31-letni Črnovaščan in dodal: "Upam, da mi bo tokrat šlo bolje, saj zaenkrat letos nisem ponovil stopničk na dirkah, kjer sem bil lani drugi. Če mi to uspe tokrat, lahko rečem, da je v tretje le šlo rado. Forma je prava, zato upam, da bom spet v boju za stopničke in nove pomembne točke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.