Šport
38 ogledov

V Afriko proti Španiji za pot na SP

Futsal, Slovenija, Igor Osredkar www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo 12. aprila v španski afriški enklavi Melilli ob 20. uri igrala povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Kolumbiji.

Španija, ki je v tem letu že osvojila naslov evropskega prvaka, je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v mariborski dvorani Tabor naletela na dobro razpoložene Slovence. Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je razkril seznam igralcev, na katere računa na povratni tekmi. Slovenija bo prihodnji torek branila gol prednosti s prve tekme, ko je v Mariboru zmagovalca odločil Alen Fetić.

Tudi tokrat ima slovenski selektor precej težav pri sestavi. Fetić ne sme igrati zavoljo kazni kartona, Gašper Vrhovec ima zlomljen nos, Matej Fideršek pa težave z ramo. Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 10. aprila., ob 8.45 uri v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.

"Zmaga na prvi tekmi je velik uspeh. Odigrali smo zelo dobro, delo pa opravili, kot smo se dogovoril. Ko je minila evforija, smo se že lotili analize, ki jo bomo pogledali skupaj z igralci. Vem, da nas čaka zahtevna tekma ter zelo motiviran domačin," pravi Dobovičnik. "En procent več možnosti imamo, Španci pa so še vedno favoriti," ostaja realen selektor.

Seznam:
Kristjan Čujec (Nacional Zagreb), Igor Bratić (Oplast Kobarid), Matej Fideršek (Maribor PROEN), Alen Fetić (Maribor PROEN), Nejc Hozjan (Montesilvano), Dani Vulikič (Oplast Kobarid), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (Oplast Kobarid), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Maribor PROEN), Tilen Štendler (Adriatica), Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel).

Igralci na čakanju so: Teo Turk (Litija), Žiga Čeh (Maribor PROEN), Sebastijan Drobne (Potočje projektiranje Sevnica), Denis Totoškovič (Maribor PROEN), Uroš Martič (Potočje projektiranje Sevnica).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.