Šport
19 ogledov

V kvalifikacijah brez napak

Peter Prevc EPA
Slovenski smučarski skakalci so z odliko opravili s kvalifikacijami zadnje tekme novoletne turneje v Bischofshofnu. Na torkovo tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev.

Od Slovencev je bil v kvalifikacijah najboljši Matjaž Pungertar, ki je s 136,5 metra osvojil tretje mesto med tistimi, ki so si nastop še morali zagotoviti, po nastopih deseterice najboljših v svetovnem pokalu pa je bil sedmi.

Peter Prevc, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen, na turneji pa je skupno uvrščen na tretje mesto, je skočil 128,5 metra in zasedel 11. mesto. Jernej Damjan (126,5 m) je bil 19., Robert Kranjec (128,0 m) 23., Nejc Dežman (126,0 m) 29., Rok Justin (123,0 m) pa 35. 

Dobro pripravljenost sta v Bischofshofnu potrdila vodilna na turneji. Stefan Kraft je skočil do 136,5 metra, njegov rojak Michael Hayböck, ki vodi v skupnem skupnem seštevku svetovnega pokala, na turneji štirih skakalnih pa je drugi, je skočil še meter dlje in bil tako tudi najboljši v kvalifikacijah. Tretje mesto je zasedel Norvežan Anders Jacobsen.

Tekma v Bischofshofnu se bo začela v torek ob 16.30. Kranjec se bo v tretjem paru pomeril z Norvežanom Phillipom Sjoeenom, takoj za njim bo skočil Dežman, ki ga čaka Čeh Roman Koudelka. Damjan bo skakal v paru s Fincem Jarkkom Mättäjem, Justina čaka Norvežan Daniel-Andre Tande, Prevca Nemec Daniel Wenig, Pungertarja pa Avstrijec Clemens Aigner.

Kvalifikacije je sicer zaznamoval tudi hud padec Nicholasa Fairalla. Ta je bil prepeljan v bolnišnico, ob pristanku pa je kasneje padel tudi Japonec Daiki Ito, ki pa jo je odnesel precej bolje kot nesrečni Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.