Šport
35 ogledov

V Londonu zahtevajo zložljive dežnike

london olimpijske igre 2012 EPA
Varnostniki na olimpijskih igrah v Londonu zahtevajo, da obiskovalci s seboj prinašajo samo majhne in zložljive dežnike. Z velimi, ki jim Angleži pravijo kar dežniki za golf, je namreč vstop na prizorišče iger prepovedan. Opozorilo je v drobnem tisku zapisano tudi na vstopnicah.

Čeprav je bilo v tednu, ko so se igre začele v Londonu lepo vreme, pa v tem mestu s tradicionalnim angleškim vremenom dežnik vselej pride prav. A med olimpijskimi igrami ne kakršenkoli, saj so varnostniki zelo strogi. Obiskovalci imajo lahko pri sebi majhne zložljive dežnike. Dežnike (seveda majhne in zložljive) so v “paketu za preživetje” dobili tudi vsi prostovoljci iger. V vrečki je še par nogavic, baseballska čepica, plastenka za vodo in blokec s pisalom.

Na kolesarski dirki tudi Türk in Turk

Cestna kolesarska dirka v Londonu, ki se je po 250 kilometrih končala na območju Malla v neposredni bližini Big Bena in parlamenta v Westminster’s Palace, je pritegnila kar nekaj znanih obrazov. Med njimi sta kolesarje v cilju pričakala tudi predsednik Slovenije Danilo Türk in minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Ob kameri je kolesarje lovil tudi nekaj odlični sprinter Mario Cipollini, ki je presedlal v novinarske vode.

Fizioterapevt zamudil zaradi okvare vlaka

Uvodni dvoboj edine slovenske badmintonistke na OI Maje Tvrdy si je v dvorani Wembley želel ogledati tudi eden od fizioterapevtov slovenske olimpijske ekipe, Matej Ipavec. Iz olimpijske vasi se je pravočasno odpravil “na drugi konec sveta” v Wembley, a je med potjo prišlo do okvare vlaka, tako da je po menjavi prevoznega sredstva zadihano prihitel na prizorišče. K sreči je ujel drugi niz, tako da se ni na dolgo pot odpravil zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.