Šport
49 ogledov

V Minsku po prvem dnevu izenačeno

arina sabalenka Epa Arina Sabalenka po zmagi nad Sloane Stephens.
Po prvem dnevu finalnega ženskega teniškega dvoboja svetovne skupine pokala Fed med reprezentanca Belorusije in ZDA je v Minsku izid izenačen 1:1.

Američankam je prvo točko priigrala CoCo Vendeweghe po zmagi nad Aleksandro Sasnovič s 6:4 in 6:4, na drugem dvoboju pa je bila Arina Sabalenka boljša od Sloane Stephens s 6:3, 3:6 in 6:4.

Obe ekipi v beloruski prestolnici nastopata brez svojih najmočnejših igralk. Pri gostiteljicah manjka dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu in nekdanja številka 1 na lestvici WTA Viktorija Azarenka, Američanke pa nastopajo brez slovitih sester Venus in Serene Williams.

Odločitev o zmagovalkah najbolj prestižnega reprezentančnega teniškega tekmovanja na svetu bo padla v nedeljo. Najprej bosta na sporedu posamična dvoboja Arina Sabalenka - CoCo Vendeweghe in Aleksandra Sasnovič - Sloane Stephens, v primeru neodločenega rezultata pa bo končna odločitev padla po igri dvojic. Beloruske barve bosta zastopali Vera Lapko in Lidzija Marozava, ameriške pa Shelby Rogers in Alison Riske.

Američanke so doslej 17-krat slavile v tem tekmovanju, nazadnje leta 2000, ko so v velikem finalu ukanile Španke s 5:0, Belorusinje pa naskakujejo svojo prvo lovoriko v pokalu Fed.

Pokal Fed, finale:

BELORUSIJA - ZDA 1:1
Sobota, 11. november:
Aleksandra Sasnovič - CoCo Vendeweghe 4:6, 4:6;
Arina Sabalenka - Sloane Stephens 6:3, 3:6, 6:4;

Nedelja, 12. november:
Arina Sabalenka - CoCo Vendeweghe
Aleksandra Sasnovič - Sloane Stephens
Vera Lapko/Lidzija Marozava - Shelby Rogers/Alison Riske

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice