Šport
9 ogledov

V Planici pričakujejo 60 tisoč gledalcev

Poleti v Planici Anže Petkovšek
V Planici je vse nared za največji slovenski športni praznik. Ker so Slovenci na čelu s svetovnim prvakom v poletih Robertom Kranjcem to sezono odlični, ugodna pa je tudi vremenska napoved, prireditelji konec tedna na velikem finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih pričakujejo okoli 60 tisoč obiskovalcev.

"Naredili smo vse, da bodo v Planici tudi letos tri čudovite tekme. Letalnica je zelo dobro pripravljena, tako da bo omogočala dolge in varne polete. Rad bi poudaril predvsem dve stvari; tudi letos poteka akcija Planica brez alkohola in naša želja je, da bi šlo res za pravi športni praznik, poleg tega pa je četrtek namenjen otrokom, saj želimo ljubezen do športa prenesti na najmlajše, tako da bomo skupaj z Zavarovalnico Triglav pod Ponce pripeljali več tisoč otrok," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik organizacijskega odbora Drago Bahun in dodal, da je letošnja izvedba tekmovanja še posebej pomembna, saj Planica kandidira za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva 2017, odločitev o prireditelju – poleg Planice kandidirajo še Oberstdorf, Lahti in Zakopane – pa bo znana konec maja.

 

Proračun prireditve je letos 1,9 milijona evrov, je razkril generalni sekretar OO Primož Finžgar: "Zadnja leta smo planiško prireditev vselej tudi s finančnega vidika izpeljali uspešno, tako da je za nas ključno, da vsak dan tekmovanja izpeljemo vsaj eno serijo. Če nam bo to uspelo, bomo tudi letos tekmovanje končali s pozitivnim rezultatom."

Vse dni bosta na planiški prireditvi tudi oba ambasadorja nordijskega SP 2017, Petra Majdič in Franci Petek, v petek pa bo tudi uradna predstavitev kandidature v Kranjski Gori.

V sredo bo nekje med 10. in 11. uro zjutraj najprej na sporedu preizkus letalnice, prvi pa se bo po velikanki spustil Jaka Rus. V četrtek, ko bo pod Poncami dan otrok, bodo na sporedu kvalifikacije, v petek popoldne prva posamična tekma, v soboto moštvena, v nedeljo pa še veliki finale sezone najboljše trideseterice smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu, ki se bo predstavila po obratnem vrstnem redu najboljših v točkovanju poletov.

Kdo bo zastopal Slovenijo? Poleg svetovnega prvaka v poletih Roberta Kranjca bodo za Slovenijo konec tedna leteli še Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Jernej Damjan, Žiga Mandl, Jure Šinkovec, Dejan Judež, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Robert Hrgota, Tomaž Naglič, Andraž Pograjc in Primož Pikl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.