Šport
22 ogledov

V Planici še dodatna tekma

peter prevc EPA
Mednarodna smučarska zveza (FIS) je organizatorjem finala svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Planici ponudila še dodatno tekmo, ki so jo ti po sestankih z nosilci TV pravic tudi sprejeli," so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Tako se bodo skakalci na letalnici za točke svetovnega pokala potegovali že v četrtek, ko bo ob 9. uri na sporedu trening, ob 10. uri pa prva serija. Ta bo veljala tudi za kvalifikacije za petkovo preizkušnjo, medtem ko v četrtek kvalifikacij ne bo.

Nič drugače, v četrtek bo dan za otroke

"Glede vstopnic se zaradi tega ne bo spremenilo prav nič, seveda pa pričakujemo nekaj več gledalcev," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc. Četrtek je sicer tradicionalno namenjen najmlajšim ljubiteljem skokom, ki jih bo tudi tokrat v dolino pod Poncami pripeljala Zavarovalnica Triglav.

Uvod največjega slovenskega športnega praznika si bo ogledalo okoli 3.500 šolarjev s spremljevalci. "Tako kot dobra ekipa so pomembni tudi zvesti navijači. Teh v četrtek zagotovo ne bo manjkalo. Med njimi bom s sotekmovalci tudi jaz. Skupaj z večtisočglavo množico otrok bom navijal in držal pesti za brata Petra in ostale orle," je pred četrtkovim dnevom sicer dejal Domen Prevc, ki zaradi mladosti ne bo nastopil na letalnici.

Ogled prenosov v Ljubljani

Tokrat bo med tekmami sicer poskrbljeno tudi za obiskovalce Ljubljane. "Od četrtka do nedelje, ko bo na sporedu zadnja tekma smučarjev skakalcev v tej sezoni, bo Zavarovalnica Triglav omogočila ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na posebni Citylight oglasni površini. T. i. svetlobna vitrina stoji v središču mesta na Slovenski cesti (pri Pošti Slovenije), v njej pa si bodo lahko mimoidoči ogledali planiški spektakel," so sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Nekoliko lažje do rekorda

Peter Prevc ima tako še eno posamično tekmo več na voljo, da podre kar nekaj rekordov. Če bo na zadnjih treh tekmah dosegel več kot 60 točk, bo izboljšal rekordno znamko iz sezone 2008/2009, ko je avstrijski orel Gregor Schlierenzauer kot prvi v zgodovini presegel magično mejo 2000 točk (2084). Petru manjkajo tudi zgolj ene stopničke, da bi ponovil rekordno število uvrstitev na zmagovalni oder omenjenega Avstrijca in ena zmaga, da bi bil sam rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu v eni sezoni.

Komentarjev 3
  • janez 07:26 15.marec 2016.

    Spoštovani Peter. Želim ti ugodni veter.

  • blueone 19:08 14.marec 2016.

    Peter držimo pesti.

  • Papaja Popi 18:35 14.marec 2016.

    Upajmo, da Petru vse uspe.