Šport
5 ogledov

V polfinalu le ena "top 10": izpad Li Na in Kvitove

Agnieszka Radwańska Wimbledon četrtfinale
1/24
Reuters
Polfinale v Wimbledonu bo v ženski konkurenci potekal z zgolj eno igralko iz najboljše deseterice lestvice WTA. V torek sta namreč izpadli še Kitajka Li Na in Čehinja Petra Kvitová.


Poljakinja Agnieszka Radwańska, najvišje postavljena tenisačica, ki je še v konkurenci v Wimbledonu, je v treh nizih ugnala Kitajko Na Li, sicer šesto nosilko. 

V odločilnem nizu je imela Poljakinja, ki se je ubadala tudi z lažjo poškodbo stegenske mišice, kar sedem neizkoriščenih zaključnih žogic, izkoristila je šele osmo. Dvoboj je bil sicer dvakrat prekinjen zaradi dežja.

Lisickijeva že v polfinalu

Nasprotnica Radwańske v polfinalu bo Nemka Sabine Lisicki, katere starši sicer prav tako prihajajo iz Poljske. Estonka Kaia Kanepi je padla po dobri uri igre, ob tem je kar štirikrat izgubila svoj začetni udarec, sama pa je dosegla le en "break".

Nemka je tako po ponedeljkovi zmagi nad Sereno Williams obdržala dobro formo. Z uvrstitvijo v polfinale je izenačila svoj najboljši izid v All England Tennis Clubu.

Dež padal za Bartolijevo

Marion Bartoli le še ena zmaga loči od presenetljivega drugega nastopa v finalu na sveti travi, potem ko je Francozinja v nenavadnem obračunu, ki ga je zmotil tudi dež, premagala Američanko Sloane Stephens.

Pri končnem rezultatu 6:4 in 7:5 sta si igralki izmenjali kar osem zaporednih odvzemov začetnih udarcev, v izenačenem dvoboju pa je tehtnico na stran Bartolijeve nagnil dveinpolurni premor zaradi slabega vremena v zaključku prvega niza, po katerem je 15. nosilka prevzela pobudo.

V drugem nizu se je začel omenjeni niz osmih zaporednih izgubljenih servisov obeh igralk, večina iger se je po 40:0 končala celo brez ene same točke nasprotnice, Stephensova, po izpadu Serene Williams edina "preživela" Američanka na turnirju, pa je v štirih igrah na svoj servis le enkrat prišla do 15. 

Flipkensova izločila še eno iz "top 10"

Bartolijeva, ki je finale leta 2007 izgubila proti Venus Williams in na turnirju še ni izgubila niza, je nato z odločilnim breakom prelomila dvoboj za zmago.

Belgijska avtsajderka Kirsten Flipkins je pod žarometi osrednjega igrišča uspela izločiti še eno od dveh preostalih "top 10" igralk na turnirju, Čehinjo Petra Kvitovo, s čimer je dokazala, da njen niz zmag v letošnjem Wimbledonu še zdaleč ni naključje.

Kvitová je bila tudi zadnja zmagovalka grand slama, ki je še ostala na turnirju, kjer so samo pri ženskah že izpadle Serena Williams, Maria Šarapova, Viktorija Azarenka in danes še Li Na, Belgijka pa je bila za Čehinjo usodna v zadušljivem zaprtem avditoriju.

Tablete niso delovale

Po dobljenem prvem nizu se je zdelo, da Čehinja ne bo imela težav, a je pri zaostanku z 2:5 v drugem nizu na pomoč poklicala trenerja, izmerili so ji celo temperaturo in dali tablete, s čimer pa ji ni uspelo zdržati hudega pritiska, ko je v deveti igri pri zaostanku za break prek črte poslala volej, po katerem se ni več pobrala.

Flipkins, ki jo v karavani poznajo pod vzdevkom "Flipper", je ohranila zbranost in na svoj začetni udarec z asom zapečatila zmago, ki ji je prinesla polfinalni zmenek z nekdanjo finalistko Bartolijevo.

OP Anglije, Wimbledon, četrtfinale:

Ženske

Agnieszka Radwańska (Pol/4) : Li Na (Kit/6) 7:6 (5), 4:6, 6:2;
Kirsten Flipkens (Bel/20) : Petra Kvitová (Češ/8) 4:6, 6:3, 6:4;
Marion Bartoli (Fra/15) : Sloane Stephens (ZDA/17) 6:4, 7:5;
Sabine Lisicki (Nem/23) : Kaia Kanepi (Est) 6:3, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.