Šport
4631 ogledov

V Poreču umrl slovenski triatlonec

Poreč triatlon Facebook
Med današnjim tekmovanjem v triatlonu v Poreču v hrvaški Istri je umrl 67-letni slovenski tekmovalec.

Kot je sporočila policijska uprava s sedežem v Pulju, je slovenski triatlonec umrl med plavanjem v morju v Zeleni laguni nekaj po 9. uri zjutraj. Kljub nujnem medicinskem posredovanju nesrečnega športnika niso uspeli rešiti.

Slovenski tekmovalec se je ponesrečil med plavanjem v prvem izmed treh delov triatlonskega tekmovanja na plavalni stezi, ki je dolga 1,9 kilometrov. Mrliška oglednica je ugotovila, da ni bilo sledi nasilja, pristojni tožilec pa je naložil, da telo umrlega prepeljejo v bolnišnico v Pulj zaradi obdukcije, je še objavila policija.

Kljub smrti enega tekmovalcev, so 7. poreški triatlon nadaljevali. Po plavanju je tekmovalcem sledilo 87 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometer teka. Med 295 tekmovalcev iz šestih držav je bil najhitrejši Slovenec Matija Meden iz kluba 3KM Maribor, med 45 tekmovalk pa je zmagala prav tako Slovenka Simona Dolinar Majdič iz kluba TK Inles Roko Ribnica, je poročal Glas Istre na svoji spletni strani.

Svečke Po boju z rakom Šport Slovenska šampionka umrla v 32. letu starosti

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:43 13.oktober 2019.

    Namest,da bi šel v mrliško vežco ležat in čakat kaj se bo zgodilo,je tip šel umret na triatlon!Lepo bi blo prebrat al pa dobit mnenje njegovih najbližjih kaj si mislijo o tej zadevi?