Šport
47 ogledov

V Riu nared 98 odstotkov objektov

Rio de Janeiro olimpijske igre 2016 Arena Carioca
1/14
EPA
Olimpijske igre v Riu de Janeiru se nezadržno bližajo. Mednarodni olimpijski komite (Mok) je pred kratkim opravil zadnji nadzorni obisk bodočega olimpijskega mesta, ugotovitve pa so dobre, so sporočili prireditelji iger.

Koordinacijska komisija Moka, ki jo vodi predsednica Nawal El Moutawakel, je bila v Riu desetič. To je bil zadnji načrtovan obisk pred igrami, ki se bodo začele 5. avgusta. Med obiskom so se člani Mokove komisije seznanili z zadnjimi novostmi, ogledali so si olimpijska prizorišča v mestu v olimpijskem parku in v Deodoru, sestali pa so se tudi s predstavniki treh ravni oblasti, mestne, zvezne in državne.

"Vstopamo v zadnjih sto dni pred igrami. Čeprav so politične in ekonomske razmere precej zapletene in kompleksne, smo prepričani, da bodo Brazilci in Brazilija uspešno izvedli igre. Podpora lokalnih oblasti je močna, prav tako pa sodelovanje med nami, med lokalnimi športnimi zvezami in drugimi olimpijskimi partnerji. Vsem bi se rada zahvalila za njihov prispevek k olimpijskemu delu," je dejala predsednica komisije El Moutawakelova.

"Zadnji korak je vedno najtežji, lahko pomeni razliko med povprečnimi in izjemnimi igrami. Prepričana pa sem, da bo ekipa olimpijskih in paraolimpjskih iger Rio 2016 pripravljena na izziv. Verjamem, da bodo igre v ponos Braziliji," se je še glasila njena ocena in hkrati spodbuda.

Podpora igram 70-odstotna

Zadovoljen je bil tudi predsednik organizacijskega odbora iger Carlos Arthur Nuzman: "Ta zadnji obisk nam je veliko pomagal. V Braziliji so težko časi, a prepričan sem, da bomo skupaj zmogli doseči vse cilje. Vemo, da nas še čakajo zaključna dela, a s partnerji trdo delamo in vem, da bo do 5. avgusta vse v redu."

Komisija je ugotovila, da je dokončanih 98 odstotkov vseh objektov, na 33 testnih tekmovanjih na olimpijskih prizoriščih pa so prav tako uspešno preizkusili vse potrebno. Podpora igram je med prebivalci mesta po zadnjih raziskavah 70-odstotna.

Olimpijski ogenj bodo prižgali 21. aprila na tradicionalen način v antični Olimpiji, plamenica z ognjem bo pot po Braziliji začela 3. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.