Šport
18 ogledov

Še ena Slovenka na OI

Teja Belak Profimedias
Najboljša slovenska telovadka Teja Belak si je na predolimpijskem kvalifikacijskem turnirju dokončno pritelovadila nastop na olimpijskih igrah, ki jih bo Brazilija gostila med 5. in 21. avgustom.

V mnogoboju je s tekmicami opravila Švicarka Giulia Steingruber, evropska prvakinja je najvišjo oceno dobila na parterju in na preskoku. Teja Belak je med 95 uvrščenimi telovadkami v mnogoboju zasedla 52. mesto z 51,665 točke. Na dvovišinski bradlji je bila z oceno 13,200 44., na preskoku z 13,766 54., na parterju z 12,433 73. in na gredi z 12,266 76.

"Tekmo smo imeli eno uro kasneje. Ko smo se že ogreli in želeli v dvorano, so prišli povedati, da imajo tehnične težave, zato smo čakali še eno uro. Prvo orodje bradlja je bilo super, potem sem na gredi padla in jo naredila brez vezave, zato sem prejela eno točko in pol manj. Parter je bil v redu, ampak sem dobila nizko oceno. Preskok je bil bolj slab. Če povzamem vse skupaj, sem zadovoljna da sem kljub poškodbi kolena in bolečinam lahko tekmovala. Lahko bi bilo veliko boljše, ampak glede na to, da sem dva dni že hodila težko, je super," je dogajanje v Riu povzela 21-letna Ljubljančanka, ki si je predolimpijski turnir zagotovila na jesenskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu.

Slovenska ženska športna gimnastika bo imela svoje mesto na tretjih OI po vrsti. Leta 2008 je v Pekingu nastopila Adela Šajn, štiri leta kasneje v Londonu pa Saša Golob.

Na omenjenem turnirju si je OI pritelovadila tudi uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina, ki je na največjem športnem dogodku prvič nastopila v Barceloni leta 1992. Na igrah v Braziliji bo 40-letnica tekmovala sedmič, kar je absolutni rekord v gimnastiki. Šok so doživele romunske telovadke, ki so na OI vse od leta 1976 vselej osvojile medalje, v Riu pa ne bodo imele ekipe - ta se ni uvrstila -, temveč le eno telovadko.

Že dan pred telovadkami so svoje delo opravili telovadci, Slovenija pa v moški konkurenci ni imela svojega predstavnika. Zdaj je oddanih 97 od 98 mest, ki bodo nastopili v vsaki konkurenci, zadnje v vsaki bo določila tripartitna komisija. Tekmovanje v Riu se bo sicer še nadaljevalo s finali po posameznih orodjih, ki pa ne štejejo kot kvalifikacije za OI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.