Šport
14 ogledov

V Rusijo po zmago

Branko Tamše Saša Despot
Slovenski prvak se bo jutri pomeril z ruskimi Čehovskimi medvedi, dvoboj v Čehovu pa se bo začel ob 17.30.

Izbranci Branka Tamšeta so v uvodnih obračunih z makedonskim in francoskim podprvakom prikazali všečno igro, na obeh pa pogoreli v prelomnih trenutkih dvobojev. Razlogov za silovit padec v trenutkih, ko se lomi izid, je veliko, dejstvo pa je, da imajo Celjani najmlajši in najcenejši kader, odkar nastopajo v ligi prvakov, če se temu prištejeta še neizkušenost in dejstvo, da igrajo v "skupini smrti", pa je podoba absolutnih vladarjev slovenskih rokometnih igrišč iz minule sezone toliko bolj jasna.

Na rokometni borzi so delnice Veszprema, Rhein-Neckarja Löwna, Vardarja in Montpellierja veliko višje od celjskih, v tem trenutku pa vsekakor primerljive tekmecu iz ruskega Čehova, ki je na uvodnih dveh tekmah prav tako doživel dva poraza - proti Veszpremu je klonil z 32:37, proti Vardarju pa z 28:39.

Celjani bodo na gostovanjih pri omenjenih rokometnih prvokategornikih težko posegli po zvezdah, še najbližje njim so lahko na obračunu v Čehovu. A tako enostavno je le na papirju, Čehovski medvedi premorejo dobro ekipo, ki je predvsem nevarna na domačih tleh. 

"Pred nami je zahtevna tekma proti neugodnemu tekmecu, ki se nadeja prve zmage v ligi prvakov. Ruska ekipa je kombinacija izkušenih in nadarjenih igralcev. Goji ruski način igre, veliko je nenadnih strelov s tal, tehnično je dobro podkovana, goji hitre nasprotne napade, premore vsaj dva dobra strelca z razdalje in sijajnega vratarja Olega Gramsa. Vredna je vsega spoštovanja, poleg tega pa igra na domačem igrišču," je uvodoma dejal Tamše in dodal: "A tudi mi imamo svojo računico. Naša želja je, da v Rusiji vknjižimo prvo zmago, kar pa je lažje reči kot narediti. Verjamem v fante navkljub temu, da imamo zelo malo časa za temeljito pripravo na tekmeca. V Rusijo gremo po zmago."

Prvega para točk se nadeja tudi vratar Matevž Skok"V Moskvi se želimo predstaviti v najboljši možni luči. Res je, da sta nas pretekli dve tekmi kar nekoliko potrli, saj smo večji del imeli tekmeca pod nadzorom, pokopale pa so nas naše črne minute in padci v igri. Menim, da bomo iz tekme v tekmo igrali bolje, da bomo počasi odpravili nihanja, ki se nam dogajajo. V Rusijo gotovo potujemo po točki, ki si ju zaslužimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.