Šport
213 ogledov

V štirih minutah od 0:3 do 4:3

Kevin Labanc Kevin Labanc
Zgodovinski preobrat v ligi NHL.

V drugi krog končnice severnoameriške hokejske lige NHL sta se uvrstila še Boston in San Jose. Boston je v odločilni sedmi tekmi doma ugnal Toronto s 5:1, San Jose pa šele v podaljšku lanske finaliste Stanleyjevega pokala Vegas Golden Knights s 5:4.

V Bostonu sta gostiteljem v uvodnem delu vodstvo zagotovila Joakim Nordstrom in Markus Johansson, gostom pa je v drugem delu upanje vrnil John Tavares. V zadnjem delu so nato za izdatno zmago Bostona poskrbeli Sean Kuraly, Charlie Coyle in Patrice Bergeron.

V San Joseju pa je domačim zmago šele v 19. minuti podaljška zagotovil Barkley Goodrow. Pred tem je vse že kazalo na zmago gostov iz igralniške Meke, ki so do 49. minute srečanja vodili s 3:0. Zadeli so William Karlsson, Cody Eakih in Max Pacioretti. Sledil pa je neverjeten preobrat, saj so Logan Couture z dvema goloma, Thomas Max Hertl in Kevin Labanc, ta je bil tudi podajalec pri ostalih treh golih, v pičlih štirih minutah poskrbeli za preobrat. Vegasu je upanje 47 sekund pred koncem vrnil Jonathan Marchessault.

Glavni krivec za poraz Zlatih vitezov je bil sicer Cody Eakin, ki je storil grob prekršek nad kapetanom San Joseja Joejem Pavelskim in moral pet minut z ledu, gostje pa so v tem času dosegli štiri zadetke z igralcem več na ledu.

V konferenčnem polfinalu vzhoda bo Boston igral s Columbusom, San Jose pa na zahodu s Coloradom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice