Šport
9 ogledov

V Tivoliju počila petarda Celovčanov

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Ograjenšek Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so zadnjo domačo tekmo v letošnji ligi Ebel visoko izgubili.

Za Ljubljančane dvoboj ni imel več tekmovalnega pomena, saj so zeleno-beli zadnje, že takrat precej majhne možnosti za uvrstitev v končnico izgubili pred dvema dnevoma, čeprav so premagali Innsbruck. A domači hokejisti so se želeli od najzvestejših navijačev v Tivoliju posloviti z zmago, čeprav so imeli na drugi strani zelo motiviranega tekmeca. Celovčani, v lanski sezoni zmagovalci lige Ebel, so bili namreč tako kot Ljubljančani tik pred izpadom, v najslabšem primeru jim ne bi več pomagali niti obe zmagi do konca drugega dela.

V dosedanjem delu sezone so imeli v obračunu zmajev - tako kot Ljubljana ima tudi Celovec za mestni simbol zmaja, le da so onstran Karavank zmaji rdeči - več uspeha Korošci. Dobili so tri od štirih medsebojnih tekem, pa tudi prvo v drugem delu tekmovanja, ko so bili doma boljši s 5:2. Dobili pa so tudi današnji dvoboj ter tako domačim še zagrenili konec mednarodne sezone v dvorani Tivoli.

Sila sprva držal ravnotežje

Premoč bolj motiviranih Celovčanov v prvih dveh tretjinah še ni bila tako očitna, razpoložen je bil tudi domači vratar Aleš Sila, priložnosti pa so si pripravili Eric Pance, Jure Sotlar in Ken Ograjenšek. A so ostale neizkoriščene, gostje pa so zadeli po enkrat v prvi in drugi tretjini in imeli dobro izhodišče pred zadnjo.

Celovčani so v zadnjem delu močno pritisnili na plin, plod takšne igre pa so bili še trije goli v mreži zeleno-belih med 47. in 57. minuto ter prepričljiv poraz.

Jan: "Mlajši so dobili izkušnje"

Olimpija bo ligo Ebel končala po drugem delu tekmovanja v nedeljo, ko se bo podala na gostovanje v Gradec.

"Moštvi sta v tekmi vstopili s povsem različnimi ambicijami. Mi smo že po prejšnjem krogu ostali brez teoretičnih možnosti za nastop v končnici, medtem ko so gostje še vedno v igri. Kljub temu smo srečanje začeli zelo motivirano in kar nekaj časa držali korak, proti koncu srečanja pa nam je zmanjkalo moči in izkušena gostujoča zasedba je to izkoristila. Fantom nimam česa zameriti, saj se borijo po najboljših močeh in predvsem mlajši igralci so v tej sezoni nabrali ogromno izkušenj. Hvala publiki, ki nam je kljub slabim rezultatom stala ob strani skozi celotno sezono," je po tekmi povedal trener Olimpije Ivo Jan.

Liga Ebel (drugi del), 9. kolo:

Od 1. do 6. mesta:

VSV Beljak : Dunaj 3:4* (0:1, 1:2, 2:0, 0:1)
Orli Znojmo : Linz 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Bolzano : Salzburg 2:3* (0:0, 1:0, 1:2, 0:1)

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg 19 točk
2. Vienna Capitals 13
3. Bolzano 12
4. Orli Znojmo 10
5. VSV Beljak 9
6. Linz 9

Od 7. do 12. mesta:

Telemach Olimpija : KAC Celovec 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Lundmark (13), Iberer (25), Fretter (47), Koch (57), Spurgeon (57).

Innsbruck : Dornbirn 3:9 (1:4, 1:3, 1:2)
Sapa Fehervar : Gradec 5:4 (0:1, 5:0, 0:3)

Lestvica:
1. Sapa Fehervar 15 točk
2. Dornbirn 15
3. KAC Celovec 13
4. Graz 99ers 11
5. Telemach Olimpija 8
6. Innsbruck 5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.