Šport
47 ogledov

V Velenju dve novi skakalnici

smučarski skoki skakalnica EPA
Velenjska občina bo v drugi polovici maja začela gradnjo dveh manjših skakalnic, dolgih 35 in 55 metrov.

Skakalnici bosta ustrezali novi tehniki skakanja in bosta primerni za trening selekcij v moški in ženski konkurenci. Izmed petih ponudnikov je bila najboljša ponudba velenjskega Esotecha v višini nekaj manj kot pol milijona evrov.

Kot so za STA povedali na velenjski občini, bodo obe skakalnici zgradili še letos, sredstva v višini slabih 500.000 evrov pa imajo že zagotovljena, od tega so več kot 110.000 evrov dobili na razpisu, 60.000 evrov pa od Fundacije za šport.

Začetek projekta leta 2013

Leta 2013 je velenjska občina zaradi tehnične neustreznosti takratne skakalne naprave in neusklajenosti izgrajenega objekta z gradbenim dovoljenjem sprejela odločitev o porušitvi skakalnice.

Leto dni pozneje pa je morala občina za izgradnjo nove skakalnice predvidena sredstva zaradi opozoril geologov in vidne deformacije celotnega terena nameniti za sanacijo celotne brežine spodnjega dela Grajskega hriba in preprečiti nadaljnje drsenje tal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.