Šport
19 ogledov

V vodstvu ostaja Rodriguez

joaquim rodriguez, dirka po italiji Reuters
Španski kolesar Joaquim Rodriguez (Katjuša) je zmagovalec 17. etape dirke po Italiji.

Na 186 kilometrov dolgi preizkušnji od Falzesa do Cortine d'Ampezzo je drugo mesto zasedel Italijan Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), tretji pa je bil Kanadčan Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda). V skupnem vodstvu ostaja Joaquim Rodriguez.

Edini slovenski predstavnik na letošnji dirki po Italiji, Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale), je etapo končal na 97. mestu, zaostal pa je 34 minut in pet sekund.

Triintridesetletni Rodriguez je danes prišel do druge zmage na letošnjem Giru in je le še utrdil skupno vodstvo. Na Passo Giau, četrti in zaključni vzpon na današnji etapi, je prišel v družbi še petih tekmecev, na koncu pa je bil močnejši od Bassa in Hesjedala. Branilec naslova na dirki po Italiji, Italijan Michele Scarponi, je popustil 18 kilometrov pred ciljem, na koncu pa je za zmagovalcem zaostal 20 sekund. Kljub temu je Scarponi ujel priključek dva kilometra pred ciljem, a za kaj več mu je zmanjkalo moči.

Največji poraženec dneva je Čeh Roman Kreuziger, ki je današnji dan začel na petem mestu v skupnem seštevku, na tretjem vzponu na Forcello Staulanzo pa je izgubil moči in na cilj prišel skoraj z desetimi minutami zaostanka.

V skupnem seštevku je vodstvo utrdil Rodriguez, ki ima pred drugouvrščenim Hesjedalom 30 sekund prednosti, Basso na tretjem mestu pa zaostaja minuto in 22 sekund. Gazvoda v generalni razvrstitvi z zaostankom 2:56:40 ure zaseda 131. mesto.

V četrtek kolesarje čaka 149 kilometrov dolga etapa od mest San Vito di Cadore do Vedelaga, ki bo nekoliko bolj ravninska kot današnja, nato pa v petek in soboto tekmovalce čakata dve najtežji gorski etapi na letošnji dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.