Šport
15 ogledov

Olimpija "oživela" legendarni Bežigrad

ebel telemach olimpija vsv beljak bežigrad
1/8
Anže Petkovšek
Hokejisti Telemach Olimpije so danes odigrali prvo izmed treh tekem na legendarnem stadionu za Bežigradom, nasprotnik je bil beljaški VSV. Gostje so padli po podaljšku (5:4), potem ko so zmaji v rednem delu trikrat izpustili vodstvo iz rok.

"Bilo je neverjetno, vzdušje je bilo krasno, prava zimska klasika. Led je zdržal prvih deset minut vsake tretjine, nato se je nabiralo veliko "snega". A sedaj imamo prednost domačega terena, led poznamo in se vidimo znova v nedeljo," je po tekmi povedal Jan Muršak, ki je vpisal gol in podajo za odločilni zadetek Kevina De Vergilia.

Zmaji so na kultnem nogometnem stadionu za Bežigradom pred okrog 7.000 gledalci odigrali prvo od treh tekem "zimske klasike". V nedeljo se bodo pomerili z zagrebškim  Medveščakom, v torek pa še s celovškim KAC.

Beljačani padli po podaljških za Bežigradom

Obe ekipi sta tekmo začeli previdno, veliko pozornosti je bilo namenjene obrambnim nalogam. V 14. minuti je za VSV Beljak vratnico zadel Daniel Nageler, štiri minute kasneje, ko so imeli igralca več na ledu, pa so gostje povedli. Še lani član Telemach Olimpije John Hughes je Jerryja Kuhna premagal z močnim strelom pod prečko. Zmaji so odgovorili še v isti minuti, po akciji Mikea Ratchuka in Brocka McBridea je iz odbitka zabil Chris D'Alvise in postavil izid prve tretjine (1:1).

Na začetku 23. minute je domače v vodstvo popeljal Žiga Pance. Na levi strani je prejel podajo Kevina De Vergilia, nato pa z nizkim strelom na prvo vratnico matiral Jeana-Philippa Lamoureuxa. Gostje so izenačili po napaki domačih, sam pred Kuhna je zadrsal Benjamin Petrik in plošček poslal v daljši kot gola Ljubljančanov. A rezultat ni bil poravnan dolgo. Nekaj sekund pred koncem druge tretjine je Aleš Mušič izza gola podal pred vrata, kjer je nekoliko z desne strani "iz prve" sprožil Jan Muršak in zadel za vodstvo zmajev po štiridesetih minutah (3:2).

Tretja tretjina se je začela obetavno za domače "oklepnike", z dvojno obrambo pa se je izkazal Lamoreux. Na drugi strani pa je za hrbtom Kuhna končal že prvi strel Beljačanov v tem delu igre, po podaji bivšega Jeseničana Anttija Puse izza gola je na prvo vratnico iz neposredne bližine zadel Justin Taylor. V 51. minuti se je Ratchuk oddolžil za napako pri drugem golu Beljaka in zmaje zopet popeljal v vodstvo s strelom z modre črte. Manj kot minuto kasneje pa je iz bližine svoj drugi gol na tekmi po strelu Gerharda Unterluggauera zabil Taylor in spet se je vse začelo znova. Redni del se je končal neodločeno (4:4) in sledili so podaljški.

Zmago je Olimpiji prinesel Kevin De Vergilio. Jan Muršak je imel plošček na desni strani, ga vrnil v sredino, tam pa je De Vergilio z okrog osmih metrov takoj sprožil in premagal Lamoreuxa.

Liga EBEL, 38. kolo:

Telemach Olimpija : VSV Beljak 5:4 (1:1, 2:1, 1:2, 1:0)
D'Alvise (18), Ž. Pance (23), Muršak (40), Ratchuk (51), De Vergilio (65); Hughes (18), Petrik (36), Taylor (43, 52)

Linz : Dornbirn 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Dunaj : Innsbruck 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Sapa Fehervar : Salzburg 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Gradec : Orli Znojmo 1:2* (0:1, 1:0, 0:0)
Medveščak : KAC Celovec 1:2* (0:0, 1:1, 0:0)

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.