Šport
15 ogledov

Valenčič: "Lahko se kosam z najboljšimi"

Mitja Valenčič pokal vitranc 2012 kranjska gora Saša Despot
Mitja Valenčič je sicer na svojem 15. pokalu Vitranc osvojil zelo dobro osmo mesto, a le zavzdihnil ob vprašanju, kam bi se lahko povzpel z vožnjo brez (vsaj) ene napake.

"Malce sem še pod vtisom napak. Lahko bi bil veliko višje," je po opravljeni drugi vožnji kranjskogorskega slaloma predstavnikom medijev razlagal Mitja Valenčič, misleč predvsem na spodnji del z dvema napakama: "Dal sem svoj maksimum, s starta sem se pognal kot že dolgo ne. Žal mi strmina ni uspela po željah. Izgubil sem hitrost. Malo sem jezen."

Valenčičeva krivulja forme se sicer vzpenja: "Že na treningih sem čutil, da se mi občutki vračajo, čeprav zjutraj na ogrevanju nisem mogel najti pravih nastavitev. Imel sem precej težav in se tudi na start prve vožnje odpravil z mešanimi občutki. Vesel sem, da se lahko spet kosam z najboljšimi. Glede proge moram pohvaliti organizatorje, ki so jo pripravili fenomenalno. Pred kakšnim tednom je bila videti veliko veliko slabše. Za ta letni čas je proga v fenomenalnem stanju."

Gorenjec, ki je v Podkorenu obeležil svoj jubilejni 15. nastop na pokalu Vitranc, je sicer navdušen nad trenersko ekipo v letošnji sezoni: "V okvirjih, ki jih imamo na voljo, zelo korektno sodelujemo. Marko Jurjec je v ekipo prinesel svežino in mirnost, ki jo potrebujem.  S trenersko ekipo sem zadovoljen. Mitja (Kunc, op. a.) ima ogromno izkušenj s tekmovanj in točno ve, kaj smučar potrebuje za popravljanje napak. Trenerski ekipi 100% zaupam. Seveda želim, da bi z njo vztrajali naprej, saj smo v zadnjih letih preveč eksperimentirali, menjali trenerje, želenega napredka pa ni bilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.