Šport
1430 ogledov

Večina stvari že jasnih, Slovenija lahko celo upa na 5. mesto

Mikkel Hansen Profimedia
Danci in Švedi že v polfinalu EP.

Rokometaši Danske in Švedske so prvi polfinalisti evropskega prvenstva v Nemčiji. Na tretji tekmi drugega dela so Danci premagali Norveško z 29:23, Švedi pa Portugalsko s 40:33, obe moštvi pa sta si krog pred koncem glavnega dela zagotovili izločilne boje. Prvo zmago v drugem delu so danes zabeležili tudi Slovenci, s 37:34 so premagali Nizozemsko.

Slovenci so na današnji uvodni tekmi premagali Nizozemce in s tem ohranili minimalne upe na polfinale. A po uspehu Švedov ter večerni zmagi Dancev sta potnika v polfinale še pred zadnjim krogom skupine znana. Danci, ki so za zdaj še edini neporaženi, imajo na vrhu skupine 2 osem točk.

Danska zmaga je polfinale omogočila tudi Švedom, ki imajo po zmagi nad Portugalci zdaj šest točk, od njih pa tudi boljši medsebojni izkupiček.

Slovenija si je medtem ob danski zmagi zagotovila najmanj četrto mesto, a ostala brez polfinala. Varovanci selektorja Uroša Zormana še lahko upajo na tretje mesto v skupini, ki bi jim prineslo tekmo za končno peto mesto na EP, a bodo morali za to v torek premagati Dance in upati, da Portugalska v zadnjem krogu ne premaga Nizozemske.

Nejc Cehte | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako Slovenci kot Portugalci so pri štirih točkah, a imajo slednji boljši medsebojni izkupiček. Norvežani imajo na petem mestu dve točki, Nizozemci pa so na šestem mestu brez točk.

Drugi del v skupini 2 se bo končal v torek, ko bodo na sporedu tekme Nizozemska - Portugalska (15.30), Slovenija - Danska (18.00) in Norveška - Švedska (20.30).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice