Šport
186 ogledov

"Žal mi je, pokvarili bomo vtis"

Klemen Ferlin Profimedia
Slovenska reprezentanca je na drugi tekmi drugega dela evropskega prvenstva izgubila proti Portugalski s 30:33 (17:18).

Zdesetkana slovenska vrsta na današnji tekmi nikakor ni našla rešitve za razpoloženega najboljšega strelca prvenstva, Martima Costo, ki je dvoboj sklenil z 11 goli. Pri Slovencih jih je sedem dosegel Borut Mačkovšek.

"Dali smo vse od sebe, a enostavno smo bili brez Blaža Blagotinška v centralnem bloku. Zdaj govorimo že o treh glavnih igralcih, ki manjkajo v obrambi ob Mačkovšku. Videlo se je na koncu, da se nismo mogli ubraniti. Oni so bili po minuto v napadu, mi smo se borili, a ga na koncu vedno dobili. Potem je težje igrati tudi v napadu, saj nimaš pravice do napak. Smo razočarani, na igrišču smo imeli občutek, da bi lahko zmagali s 35:33, da bi lahko dali več golov, saj so bili tudi oni ranljivi v obrambi. Žal mi je, malo bomo pokvarili vtis in rezultat, a v tem trenutku je to to," je po porazu dejal kapetan Jure Dolenec.

Po izenačenih uvodnih minutah je po obrambah portugalskega vratarja Slovenija zaostajala že za štiri zadetke, a ji je še uspelo pripraviti preobrat. Povedla je za dva gola, nato pa težko prigarano prednost hitro zapravila in na odmor odšla z golom zaostanka.

Drugi polčas je bil podoben prvemu. Po izenačenem boju so se Portugalci znova odlepili in si pri 28:23 priigrali že pet golov naskoka. A na drugi strani se je razigral Nejc Cehte in Slovenijo kasneje približal le na gol zaostanka (28:29). Lov ni bil uspešen, Portugalci so še zadnjič pobegnili tekmecu.

Nejc Cehte | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne vem, treba bo analizirati to tekmo. Prvi polčas so nas lovili iz protinapadov in hitrega izvajanja sredine, dobili smo preveč lahkih zadetkov. Med polčasom smo se zmenili, da bomo to popravili, a tega nismo storili. Preveč se je poznala odsotnost Blagotinška, a ne smemo se izgovarjati, drugi moramo prevzeti odgovornost in to popraviti na naslednjih dveh tekmah. Na njih moramo dati vse od sebe kot na vsaki doslej, kaj drugega nam ne preostane. Zdaj se bo pokazala ekipa, po dveh porazih moraš ostati skupaj in prikazati boljše predstave. Možnosti za polfinale ni več, zato lahko igraš bolj sproščeno. Po zmagi proti Norveški so pričakovanja narasla, iz reprezentance, ki so ji napovedovali, da ne bo prišla iz skupine, do reprezentance, ki lahko pride do polfinala. To pa je zdaj mogoče realnost," je o dvoboju dejal Aleks Vlah.

"Igrali so svojo igro, kot znajo in kot smo videli na posnetkih. Mi pa smo igrali slabo, tako je. Šest na šest ni bilo tako slabo, lahko bi bili sicer boljši. V obrambi se nam pozna odsotnost Blagotinška, v napadu pa smo izgubili preveč žog in jim dovolili lahke zadetke iz protinapadov. To je na koncu naredilo razlike," pa je menil vratar Klemen Ferlin, ki je v drugem polčasu kar nekaj časa Slovenijo držal v igri.

Klemen Ferlin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne vem niti, kje začeti. Nismo se ravno do potankosti držali dogovora, pozna se tudi odsotnost Blagotinška, ki ga je pokosilo. Bolj bi morali biti zbrani, ukrasti kakšno žogo več. To je botrovalo porazu. Nismo prišli na evropsko prvenstvo, da bi doživljali poraze, žal, nimam kaj bolj pametnega povedati," je še dodal Cehte.

Komentarjev 1
  • Ender3 19:43 19.januar 2024.

    Fantje, če ni motivacije ni konstantnosti. Preveč, začetne euforije...

Sorodne novice