Šport
140 ogledov

Večni derbi po okusu železarjev

HDD Jesenice Olimpija HDD Jesenice/Facebook
V okviru Alpske hokejske lige je bil v Ljubljani odigran večni slovenski derbi.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali SŽ Olimpijo (0:3). Za Gorenjce so zadeli Adis Alagič (31.), Markus Piispanen (34.) in Miha Logar (51.).

Slovenska člana lige AHL sta se spet pomerila v derbiju, četrtem v sezoni in tretjem v sklopu regionalnega tekmovanja. Oba slovenska obračuna v alpski ligi so dobili Jeseničani, nič drugače pa ni bilo niti po današnji tretji tekmi.

Naslednji derbi bo še pred koncem leta, 30. decembra bodo gostitelji Jeseničani.

Na tribunah Tivolija se je zbralo več kot 2000 ljubiteljev hokeja, dobro podporo je imelo tudi gostujoče moštvo. Vsaj v prvem delu gledalci niso videli zadetkov, predstava pa je bila živahna in razgibana. Za odtenek več priložnosti so imeli domači, Uroš Batič, Aljaž Chvatal in predvsem Matic Kralj ob številčni prednosti pa niso znali premagati Clarka Saundersa. Tudi domači vratar Robert Kristan je moral nekajkrat posredovati, nevarnejša sta bila poskusa Mihe Logarja in Luke Bašiča, gola pa ni bilo. Olimpija je imela ob koncu tretjine dve priložnosti z igralcem več, a ni nobene izkoristila.

Začetek drugega dela je bil v znamenju domače zasedbe, ki pa svoje premoči in več nevarnih poskusov ni znala kronati s kakšnim zadetkom. To se ji je kmalu maščevalo, saj so gostje hitro zapretili, potem pa tudi zadeli, ko je plošček po natančni podaji izza gola v mrežo pospravil Adis Alagić. Gol je Jeseničane še dodatno spodbudil, Ljubljančani pa so nato imeli skoraj minuto dva igralca manj. Prednost so železarji izkoristili že po 15 sekundah, šolsko akcijo je s strelom ob vratnici v zadetek spremenil Markus Piispanen. Domači bi lahko imeli tudi ugodnejši izid, toda dva samostojna prodora, Gala Korena in Andreja Hebarja, sta se končala z obrambama Saundersa.

Olimpija je v zadnjem delu poskušala tako kot v drugem močno pritisniti na začetku in priti do gola za priključek. Nekaj strelov so zeleno-beli imeli, a gostje so se zbrano branili, vodstvo železarjev pa je bilo povsem trdno. Še bolj trdno pa je bilo po 51. minuti, ko so zmaji izgubili plošček v napadalni tretjini, napako pa je s samostojnim prodorom izkoristil Miha Logar ter, drugače kot tekmeci v drugi tretjini, tudi zadel in s tem dokončno odločil derbi. Domači pa so kljub prednosti dveh igralcev v zadnje pol minute ostali tudi brez častnega zadetka.

anže kopitar O nastopu na OI Šport Kopitar: "Škoda. Ne morem nič."

Alpska hokejska liga, 24. kolo:

SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Alagić 30., Piispanen 35., Logar 50.

KAC Celovec II - Neumarkt 3:4*
Kitzbühel - Asiago 4:6
Lustenau - Bregenzerwald 2:5
Zeller Eisbären - Fassa 3:2
Val Pusteria - Feldkirch 4:3**
Rittner Buam - Vipiteno 5:0
Gardena je prosta.

Prestavljeno:
Cortina - Salzburg II

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

LESTVICA:
1. Rittner Buam 56 točk
2. Asiago 51
3. Sij Acroni Jesenice 48 (-2)
4. Feldkirch 46
5. Val Pusteria 42
6. Cortina 39
7. SŽ Olimpija 38
8. Vipiteno 36
9. Bregenzerwald 36 (+1)
10. Zeller Eisbären 34 (+1)
11. Lustenau 31
12. Kitzbühel 27 (-1)
13. Gardena 24
14. Salzburg II 22 (-8)
15. Neumarkt 21 (+1)
16. Fassa 17
17. KAC Celovec II 5 (-1)

(-/+) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.