Šport
32 ogledov

Večni derbi pripadel Ljubljančanom

acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Hokejisti Olimpije so v zadnji tekmi poletne lige premagali Team Jesenice (4:1). Turnir so dobili hokejisti norveškega Stavangerja, ki so v popoldanski tekmi premagali francoski Briançon (4:2).

Tradicionalni poletni uvod v hokejsko sezono na Bledu se je končal s tradicionalnim obračunom med ljubljanskimi in jeseniškimi hokejisti. Slednji so sicer tokrat zbrani v ekipi z imenom Team Jesenice, ki je nekakšen reševalni projekt Hokejske zveze Slovenije, ki želi na ta način pomagati športu številka ena v železarskem mestu, da bi preživel burno dogajanje zadnjega časa. A derbi je vendarle derbi, ne glede na ime ekipe ali kakovostno zasedbo, kar so pokazali tudi privrženci obeh moštev, saj so dodobra napolnili blejsko dvorano in spomnili na nekdanje, bolj svetle hokejske čase.

Odločila druga tretjina

Čeprav so Jeseničani v prvih dveh tekmah turnirja doživeli dva visoka poraza (1:6 in 1:7), Ljubljančani pa so po polomu proti Stavangerju (0:6) po kazenskih strelih premagali Briançon, se vsaj na začetku tekme teoretični status favoritov zmajem še ni izšel. Borbeni Jeseničani, v vratih je bil Matic Boh, so bili enakovreden tekmec, v uvodnih minutah pa so imeli trikrat igralca več na ledu. Prednosti pa niso znali izkoristiti, nekajkrat je dobro posredoval tudi vratar zmajev Aleš Sila, kar se jim je maščevalo sredi tretjine, ko je po napaki Boha Jeff Ulmer v trenutku številčne oslabljenosti Olimpije dosegel vodilni gol.

Tudi drugi del se je začel podobno. Jeseniški igralci so pritiskali, imeli znova "power play", a je nekaj njihovih nevarnih strelov ustavil Sila. Olimpija pa je za povišanje vodstva sredi tekme znova izkoristila napako tekmecev, ki so izgubili plošček pred svojim golom, vratarja Boha pa je premagal Miha Verlič. Za "domače" Jeseničane je imel nato lepo priložnost Nejc Berlisk, za zmaje pa je Alex Berry zadel še prečko. Igra se je nato razživela, Jaka Ankerst je znižal na 1:2, toda le 13 sekund pozneje je Žiga Pešut poskrbel za 3:1, za popestritev pa sta s pestmi obračunala še Sašo Rajsar in Igor Cvetek. V zadnji minuti pa je Ulmer povišal na 4:1.

V zadnji tretjini so zeleno-beli skrbeli za to, da visoko vodstvo ni bilo ogroženo, Jeseničani pa so imeli znova nekaj priložnosti ob številčni prednosti, vendar niso izkoristili niti minute z dvema igralcema več, tako da je ostalo pri zmagi ekipe iz Tivolija.

Stavanger osvojil turnir

Že popoldne je bil odločen boj za prvo mesto na tekmovanju. V predzadnji tekmi je namreč norveški prvak Stavanger upravičil vlogo tihega favorita Poletne lige Rudi Hiti, proti Briançonu dosegel še tretjo zmago v treh dneh ter osvojil skupno prvo mesto.

Poletna liga Rudi Hiti, 3. kolo:

Telemach Olimpija : Team Jesenice 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Stavanger Oilers : Briançon Diables Rouge 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.