Šport
28 ogledov

Večni derbi – "Sodniki ravnali prav"

acroni jesenice navijači navijač Nik Rovan
Ponedeljkov večni derbi med Acronijem Jesenice in Tilio Olimpijo doživlja številne odzive. Predvsem sodniška odločitev, da izenačujoči gol Olimpije v zadnjih (?) trenutkih tekme ni priznan. Morda so dnevi trenerja Hannuja Järvenpääja šteti.

"Glede na to, kar sem videl na posnetku, gola ni bilo oziroma je bil dosežen po izteku igralnega časa. Ampak naj takoj dodam, da mi je jasno, da verjetno ura, ki jo ima vaš medij izpisano na ekranu, ni usklajena z uro, ki je v dvorani in ki je edina merodajna. Žal se tistega časa na televiziji ni videlo, verjamem pa, da so sodniki kasneje, ko so zadetek razveljavili, ravnali prav," je za Šport TV dejal Viki Trilar, predsednik društva slovenskih hokejskih sodnikov.

Prepričan je, da glavna sodnika nista storila napake, ko sta sprva priznala, nato pa razveljavila Olimpijin gol: "V tem letu je prišlo glede pravil do določenih sprememb, kar se tudi sicer dovolj pogosto dogaja, in ena od teh je, da se lahko glavna sodnika tekme ne glede na vse, torej izključno po svoji presoji, odločita, da bodisi razveljavita bodisi priznata zadetek. To velja takrat, ko videopresoja ne pomaga in se je treba opreti na druge regularne dejavnike. In v tem primeru videopresoja ni prav nič pomagala, saj na monitorju ni tistega časa, kakršen je bil na semaforju. Na njem teče samo čas snemanja kamere nad obema goloma, ki pa je jasno neusklajen z dejanskim časom tekme. Čas, ki teče na monitorju, prižge zapisnikarska miza, ko se vklopi kamera nad goloma. Po navadi se to zgodi že med ogrevanjem, tako da je nemogoče, da bi lahko ta dva časa kakorkoli primerjali."

Zaradi omenjenega bo pritožba, ki jo je podala Olimpija, verjetno zavrnjena, bržkone stroga kazen pa čaka Žigo Panceta, ki je po srečanju izgubil živce in napadel enega od sodnikov. Poleg tega naj bi bilo pod velikim vprašajem tudi nadaljnje delo trenerja Hannuja Järvenpääja na klopi zmajev, še poroča Šport TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.