Šport
21 ogledov

"Vedno sem na razpolago Sloveniji"

Luka Krajnc EPA
Slovenski branilec Luka Krajnc je v nedeljo proti Juventusu zablestel v polnem sijaju, njegova Cesena pa je proti vodilni ekipi Serie A iztržila remi.

Luka Krajnc se je v zadnjih tednih ustalil v začetni enajsterici Cesene, v tem koledarskem letu je praktično nezamenljiv v centralni obrambi morskih konjičkov. Trener Domenico di Carlo, za razliko od njegovega predhodnika Pierpaola Bisolija, zaupa v sposobnosti Štajerca, kar se mu je že obrestovalo.

Cesena je v zadnjih štirih tekmah osvojila sedem točk, v prejšnjih 19 pa le devet. Krajnc je bil na vseh zadnjih tekmah soliden, blestel pa je na nedeljskem srečanju proti Juventusu (2:2), ko je bil s strani piscev portala goal.com izbran tudi v enajsterico kola.

"Prvi polčas smo odigrali odlično, čeprav smo na odmoru zaostajali. Tudi v drugega smo krenili zelo dobro in zasluženo prišli do zadetka. Na koncu smo malce popustili, toda mislim, da smo si točko več kot zaslužili," je tekmo proti trikratnim zaporednim italijanskim prvakom opisal Krajnc, ki je igral tudi na Juventus Areni, ko je bila stara dama boljša s 3:0.

"Naši navijači so pripravili odlično vzdušje. Sicer so vedno zelo glasni, za nas navijajo tudi, ko izgubljamo. A tokrat so nas nosili, leteli smo z njihovo podporo. Vstopnice so bile razprodane že precej pred tekmo in dalo se je slutiti, da bo tekma posebna," je pojasnil Mariborčan, ki se je več kot dobro kosal s Fernandom Llorentejem in Álvarom Morato. "Že pred tekmo smo si igralci rekli, da bomo poskusili presenetiti, da izgubiti ne moremo nič."

V nedeljo bo Cesena gostovala pri Milanu, ki je v letošnjem koledarskem letu premagal le odpisano Parmo. "Tudi proti Milanu računamo na kakšno točko. Milan ima sicer zelo dobre igralce, ki pa ne igrajo kot ekipa. So individualno zelo kakovostni, toda v igri jim nekaj manjka. Vsekakor bo težko, a na San Siro gremo po točke, ne bomo se predali," je prihodnji obračun napovedal 20-letni branilec.

Luka Krajnc | Avtor: NZS NZS
Trener mu zaupa

Po seriji boljših rezultatov se je tudi vzdušje v ekipi spremenilo, čeprav so morski konjički še vedno v coni izpada, od varnih mest jih loči sedem točk. "Sedaj je samozavest precej višja. Po zmagah proti Parmi in Laziu smo se dvignili, nato nas je poraz proti Empoliju spet malce potolkel, toda ohranili smo vero v naše sposobnosti. Po remiju z Juventusom je vzdušje v slačilnici odlično. Precej lažje je prihajati na treninge in se čez teden pripravljati na naslednji obračun, ko so rezultati dobri."

Stadion Dino Maruzzi je edini objekt v Serie A, ki ima umetno podlago. Je to prednost ali slabost za Ceseno? "Problem lahko nastane na gostovanjih. Sicer pogosto treniramo na naravni travi, vendar je to predvsem v zimskih mesecih, ko je vse razmočeno, omejeno. Včasih je težko cel teden trenirati na umetni, nato pa igrati na naravni travi. Toda tudi v gosteh smo že odigrali dobre partije, tako da to ne more biti izgovor. Gostujoče ekipe pa lahko pred gostovanjem pri nas zaprosijo za termin za trening, da se malce privadijo na naše igrišče."

Krajnc pod vodstvom prejšnjega trenerja Bisolija ni dobil veliko priložnosti, povsem drugače je z Di Carlom. V Serie A sicer ni veliko tako mladih nogometašev, ki bi redno igrali, še manj branilcev. "Prejšnji trener je favoriziral izkušene igralce, mladi smo bili ob robu. Težko je bilo trenirati in delati tudi individualno, ko nisi z ekipo. Sedanji trener pa mi zaupa, nima problema v enajsterico postaviti mladega igralca," je dejal Krajnc, ki je ob našem klicu že vedel, da je bil s strani Goala izbran v idealno enajsterico.

Z veseljem bi igral za člansko reprezentanco

Luka Krajnc | Avtor: NZS NZS
Krajnc bo ob rednem igranju najbrž kmalu tudi v mislih slovenskega selektorja Srečka Katanca. "Stika s selektorjem še ni bilo, mislim, da tudi še ni bil v Ceseni. Vem, da je lani gledal tekmo U21 proti Rusiji. Seveda bi z veseljem igral, toda o tem odloča selektor. Škoda, da pred prijateljsko tekmo s Kolumbijo nisem igral v klubu, takrat bi morda lahko prišel v poštev. Toda saj me selektor ni mogel klicati, ker sem imel jeseni v nogah le tri ali štiri tekme. Vem pa, da išče take, ki redno igrajo, kar je logično. Me je pa poklical selektor mlade reprezentance Primož Gliha pred nedavnimi pripravami na slovenski Obali, toda dogovorila sva se, da tokratno akcijo izpustim, da ne bi ogrozil svojega statusa v klubu. Imel je razumevanje zame in v bodoče, ko bodo uradne tekme, ne bo noben problem igrati tudi za mlado reprezentanco. Vedno sem na razpolago Sloveniji," je zaključil Krajnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.