Šport
204 ogledov

Velenjčani dodajajo še zadnje kamenčke

Andraž Kete RK Gorenje Velenje
Za Gorenje Velenje bo v naslednji sezoni igral še primorski organizator igre.

Pri članskemu moštvu rokometnega kluba Gorenje Velenje dodajajo še zadnje kamenčke v igralskem mozaiku za prihodnjo sezono. Del slednjega bo tudi Andraž Kete (188 cm, 1992), ki bo zapolnil vrzel na mestu organizatorja igre. Primorec je s črno-rumenimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono, so sporočili iz kluba.

Kete je prve rokometne korake napravil v Ajdovščini. Igral je za ljubljanski Slovan, škofjeloški Urbanscape, zadnji dve leti pa preživel pri mariborskem Braniku.

"Po odhodu Ovnička smo se odločili za sodelovanje z igralcem, ki ima na slovenskih prvoligaških igriščih že ogromno izkušenj. Pomemben dejavnik pri odločitvi je bil tudi Andražev značaj, način razmišljanja in njegova kakovostna igra v obrambi. Je neizprosen borec in želimo si, da borben duh v bodoče krasi našo celotno ekipo. Verjamem, da bo v novi sezoni s čvrsto igro na obeh straneh igrišča predstavljal pomemben del naše osvežene in pomlajene podobe članskega moštva," je ob sklenitvi sodelovanja dejal športni direktor Velenjčanov Janez Gams.

"Na mizi sem imel nekaj ponudb, a ko je prišel klic Gorenja Velenja nisem okleval. Hitro smo našli skupen jezik. Prihajam v klub, ki se venomer bori za najvišja mesta v domačih tekmovanjih. Mislim, da je to edino pravilno in da bo tako tudi v novi sezoni. Mesto Velenje in navijači si to zaslužijo!" pa je ob podpisu pogodbe dejal Kete.

Šestindvajsetletnik je sedma okrepitev moštva iz Šaleške doline. Minute na mestu srednjega zunanjega rokometaša si bo delil s štiri leta mlajšim Aleksom Kavčičem, ki je v Gorenje Velenje prestopil iz škofjeloškega prvoligaša. Poleg slednjega so ekipo okrepili še David Miklavčič, Emir Taletović, Vid Levc, Miha Kavčič in Hrvat Vlado Matanović.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.