Šport
6604 ogledov

Velik udarec za Vujovića in bronaste Slovence

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale EPA
Seznam poškodovanih slovenskih rokometašev je tik pred evropskim prvenstvom na Hrvaškem vse daljši.

Na treningu se je poškodoval še kapetan Vid Kavtičnik, na spletnih straneh poroča časnik Delo. Kot pišejo v časniku, si je rokometaš na levi roki strgal kožo med prstoma, ki so jo morali zdravniki oskrbeti s kar petimi šivi.

Te bo imel predvidoma vsaj 10 dni, tri dni pa bo moral z roko strogo mirovati, s čimer je vprašljiv tudi Kavtičnikov nastop na EP.

Sicer pa ima Kavtičnik že dolgo težave s poškodbami, za slovensko reprezentanco pa ni igral že vse od lanskega svetovnega prvenstva, na katerem si je na odločilni tekmi za bron proti Hrvaški, ki jo je po sanjskem preobratu Slovenija dobila z 31:30, poškodoval koleno.

Selektor Veselin Vujović ima tako vse več težav pri sestavi ekipe. Na položaju desnega zunanjega igralca je poleg Kavtičnika vprašljiv tudi nastop Jureta Dolenca. Zaradi poškodbe pa bo EP zagotovo izpustil tudi najboljši krožni napadalec Matej Gaber.

Prvenstvo se bo začelo čez osem dni, Slovenija pa bo v predtekmovanju igrala v skupini C v Zagrebu skupaj z Makedonijo, Črno goro in Nemčijo. Slovenci bodo prvo tekmo igrali 13. januarja (19.30) proti Makedoniji.

vid kavtičnik | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice