Šport
22 ogledov

Velika nihanja ob pričakovanem porazu

Razgor Šterbik Vardar Skopje Celje PL EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 9. kroga Lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 26:29 (10:15).

Slovenski prvaki so v središču madžarskega klubskega rokometa doživeli pričakovan poraz. Večji del tekme so bili enakovredni zvezdniški zasedbi iz Veszprema, imeli pa so tudi nekaj črnih obdobij v svoji igri, kar so gostitelji s pridom izkoristili in nagnili tehtnico na svojo stran.

Izbranci Branka Tamšeta so slabo odprli tekmo v veszpremski Areni. Po pičlih štirih minutah so namreč zaostali z 0:3, prvi gol pa dosegli šele v izteku pete minute, ko je zadel David Miklavčič. A nato je njihova igra vendarle dobila lepšo podobo: obramba je onemogočila domačo zvezdniško zunanjo vrsto, stekla je tudi igra v napadu. Celjani so tako v 12. minuti znižali na 3:4, le pet minut kasneje pa izenačili na 6:6. Španski strokovnjak na klopi Veszprema Carlos Ortega je zahteval minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Blaž Janc je celo zapravil nasprotni napad za prvo celjsko vodstvo. Slovenski prvak je bil do 22. minute povsem enakovreden, nato pa popustil in si v 25. minuti znova pridelal zaostanek treh golov (10:13), najvišjega v prvi polovici tekme pa v 29. minuti (10:15).

Celjani so na začetku drugega polčasa znova močno dvignili svojo igro, v 41. minuti praktično izničili visok zaostanek in se približali na vsega gol zaostanka (17:18), le tri minute kasneje pa je Blaž Blagotinšek iz (pol)protinapada tekmo postavil v začetno izhodišče (19:19).

A tu se je njihov nalet ustavil. Med 45. in 47. minuto so gostitelji izkoristili številčno premoč na igrišču in po delnem izidu 3:0 povišali na 22:19, dvanajst minut pred koncem tekme pa na 23:19. Celjani so se nekajkrat približali na dva gola zaostanka (24:26, 25:27), bolj odločnega koraka pa niso naredili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.