Šport
23 ogledov

Vettel ima novo, ime ji je Eva

Sebastian Vettel EPA
Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Nemec Sebastian Vettel se bo v prihajajoči sezoni vozil z Evo.

Sebastian Vettel je poimenoval svoj Ferrarijev dirkalnik, ki je njegova prva "Italijanka". Nemec je znan po tem, da je svojim dirkalnikom dajal ženska imena, ki jim je, odvisno od tega, kako so se obnesli, nato dodajal še različne sočne pridevnike. Tokrat je izbral ime Eva.

Začelo se je leta 2008, ko je Vettel še kot 20-letni mladenič okušal prve korake v formuli 1. Takrat je njegov Toro Rosso dobil ljubkovalno ime Julie, naslednje leto, ko se je že preselil k Red Bullu, pa je dirkalnik dobil ime Kate.

A samo Kate ni vzdržala celotno sezono; potem ko je z njo doživel nesrečo in ji dodobra preoblikoval zunanje obline, se je odločil, da bo prenovljen dirkalnik dobil ime Kateina poredna sestra (Kate's Dirty Sister).

Leta 2010 je prišla naslednica, že v osnovi s pridevniškim imenom Bujna Liz (Luscious Liz). Po nesreči sredi sezone je prišel nov avto in novo ime - Razposajena Mandy (Randy Mandy), ki je bila dovolj vzdržljiva, da je Nemca popeljala do prvega od štirih naslovov svetovnega prvaka.

V najlepših skupnih letih Vettla in Red Bulla, ko so se uspehi in naslovi prvakov kar vrstili, so se pod Vettlom zvrstile še Razuzdana Kylie (Kinky Kylie) in povsem navadna Abbey. Zadnja pa je bila Suzie, s katero pa lani Vettel ni imel več pravega veselja, zato sta se razšla - Vettel je namreč konec lanske sezone končal sodelovanje z Red Bullom in se preselil v Maranello.

Zdaj je ena od velikih skrivnosti postala javna: nova "rdeča boginja", kot Italijani radi imenujejo Ferrarijeve dirkalnike formule 1, je zdaj dobila še ustrezno ime s tega področja, saj je postala preprosto Eva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.