Šport
21 ogledov

Vi tečete na grad, mi fotografiramo

Doslej se je zvrstilo že 17 tekov. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Če vam bo sobotni Tek trojk še pustil kaj moči ali pa opazovalcem vzbudil željo po tekaškem udejstvovanju, ponedeljkov večer prinaša rešitev - Študentski tek na (ljubljanski) grad. Zurnal24.si vas fotografira!
Na teku boste seveda lahko opazili tudi objektiv našega fotografa – obširno galerijo bomo na zurnal24.si/tek objavili v torek!

Dotlej pa se sladkajte z lanskimi posnetki zagretih in razgretih študentov.

ŠOU šport pripravlja 18. Študentski tek na grad, ampak ne samo za študente. Start bo na Prešernovem trgu, 9. maja ob 19. uri.  Pravico do nastopa v kategorijah občanke in občani imajo vsi, brez omejitev. Pravico do nastopa v kategorijah študentke in študenti imajo le študentje s statusom študenta v študijskem letu 2010/11.

Letos bo tek potekal v sodelovanju s Slovensko Karitas, in sicer pod geslom Tecimo skupaj za solidarnost in pravičnost. Tekli bodo v znamenje solidarnosti do vseh ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Prebivalci revnih dežel so s svojim načinom življenja najmanj prispevali k tem spremembam, občutijo pa hude posledice, ki se odražajo predvsem na njihovem zdravju in pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potrebščin, kot sta pitna voda in hrana. S pretečenimi kilometri bodo udeleženci gradili krog solidarnosti okoli Zemlje, za kar je treba preteči skupno 40.075 kilometrov.

Prijave so mogoče na dan teka na Prešernovem trgu med 17.30 in 18.45. Prijavnine ni, za garderobo morajo udeleženci poskrbeti sami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.