Šport
10125 ogledov

Predsednik države: "Virus? Kakšen virus? Jaz ga ne vidim!"

Epa Prizor s sobotne prvoligaške tekme v Belorusiji.
Medtem ko večina evropskih vlad zaostruje ukrepe zoper koronavirus, se ponekod še kar ne zavedajo razsežnosti zdravstvene, socialne in gospodarske krize, ki je zajela naš planet.

Večina evropskih vlad v teh dneh zaostruje ukrepe za boj proti širjenju okužb s COVID-19, še vedno pa obstajajo redke izjeme, ki pandemijo preprosto ignorirajo.

Eden takšnih primerov je Belorusija, kjer kljub zastrašujočim prizorom iz nekaterih drugih evropskih držav še vedno zavračajo ukrepe zoper koronavirus.

Globalna pandemija je sicer že pred nekaj tedni ohromila dogajanje v praktično vseh evropskih nogometnih ligah, začasno pa so ugasnile tudi vse druge športne aktivnosti. Belorusija je v tem pogledu velika izjema, saj se v državi še vedno igra nogometna liga na najvišjem nivoju tekmovanja, ligaške tekme pretekli konec tedna pa si je na tribunah ogledalo več tisoč ljudi.

 | Avtor: Epa Epa

V Belorusiji nemoteno potekajo tudi številne druge športne prireditve, kot je bila denimo ekshibicijska hokejska tekma, na kateri je zaigral celo predsednik države Aleksandar Lukašenko.

Velik razlog, da Belorusija ne sledi zgledu drugih evropskih držav, je prav Lukašenko, ki ima za razliko od večine drugih evropskih voditeljev na virus precej alternativen pogled. "Koronavirus je samo še ena psihoza, ki bo koristila nekaterim in škodila drugim. Civilizirani svet je ponorel. Zapirati državne meje je velika neumnost. Panika nam škoduje bolj kot virus," je tamkajšnjim novinarjem dejal predsednik.

"Bolje je umreti na nogah, kot živeti na kolenih. Tukaj ni virusa. Jaz ga ne vidim. Ničesar ne bomo odpovedali" je dodal Lukašenko, državljanom pa sporočil, da bodo COVID-19 odgnali z uživanjem vodke in uporabo savne.

lukašenko | Avtor: Print Screen Print Screen

Ogorčenost nad brezbrižnim odnosom džavnega političnega vrha je izrazil nekdanji beloruski reprezentant Alexander Hleb, ki je v karieri branil tudi barve Arsenala in Barcelone.

"Kot da v Belorusiji nikomur ni mar. To je neverjetno. Morda se bo čez teden ali dva vse spremenilo. Morda predsednik čaka, kako se bo razpletla zgodba z virusom. Vsi vemo, kakšno je stanje v Italiji in Španiji. Politiki v naši državi so prepričani, da ni tako hudo, kot prikazujejo mediji. Kar nekaj ljudi se zadržuje doma, a ulice in restavracije so še vedno polne," je povedal nekdanji nogometaš.

V Belorusiji, državi z 9,5 milijona prebivalci, so doslej potrdili samo 94 primerov koronavirusa, smrtnih žrtev za zdaj ne beležijo.

Komentarjev 9
 • kinglocteens 04:06 31.marec 2020.

  www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

 • anton55 15:43 30.marec 2020.

  Naj se pogleda v ogledalo pa bo videl velik virus, če ne celo parazita, ki tlači celo državo.

 • Avatar darklord
  darklord 15:16 30.marec 2020.

  zakompleksan in vase zaljubljen bumbar, ki zaradi svojega nizkega IQ ogroža ne samo svojo državo !