Šport
269 ogledov

Vlada sporoča nekaterim športnikom, da lahko začnejo s treningi

olimpija trening NK Olimpija/Facebook
Od 4. maja se lahko začnejo športni treningi v nekontaktnih disciplinah, je na današnji novinarski konferenci sporočil vladni govorec Jelko Kacin.

Po sredini napovedi ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, da bo v začetku prihodnjega tedna vlada začela sproščati ukrepe na področju tekmovalnega športa, je Jelko Kacin danes povedal, da gre za začetek treningov v nekontaktnih panogah.

Podrobnosti naj bi sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Je pa na novinarski konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje Bojana Beović dejala, da so iz strokovnega stališča v prvi fazi možni vsi individualni kondicijski treningi, tudi v ekipnih športih.

"Treningi, kjer so možni neposredni kontakti, so bistveno bolj tvegani," je opozorila Beovićeva in pri tem dodala, da bo "verjetno možen dogovor, da bi lahko zaprte skupine vrhunskih športnikov trenirale dobesedno v karanteni, da ne bi imele stikov z ljudmi zunaj". Po njenih besedah gre za razmišljanja, pri tem pa še ni nič določenega za šport v Sloveniji.

Kot je še pojasnila Beovićeva, se bo Slovenija na področju športa zgledovala po državah s podobnimi epidemiološkimi razmerami, pri čemer bi bili naslednji ukrepi možni po štirinajstih dneh, ko bi bili vidni učinki najnovejšega sproščanja ukrepov.

"Iz strokovnega stališča je smiselno, da to stanje opazujemo 14 dni in se nato odločamo o novih odpiranjih ... Če bomo v tem času z načinom obnašanja uspeli obvladovati epidemijo na enak način kot prej in če drži, da je v populaciji virusa malo, da ne bo novih primerov, potem so možnosti, da se odpirajo druge dejavnosti, vključno s športno, bistveno večje," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice