Šport
21 ogledov

Vlasic odločil pet sekund pred koncem

Pavelski Boyle Sheppard Wingel San Jose Sharks Los Angeles Kings liga NHL končni Reuters
Na edini ponedeljkovi tekmi v ligi NHL so San Jose Sharks v Winnipegu ugnali gostitelje s 3:2. Tekmo je pet sekund pred koncem odločil Marc-Edouard Vlasic, ki je zadel za goste iz Kalifornije.

Pred tem je v prvem delu Američane v vodstvo popeljal Brent Burns, za Kanadčane je izenačil Andrew Ladd. V drugem delu je za San Jose po podaji Burnsa zadel Melker Karlsson, Jay Harrison je v 45. minuti poravnal na 2:2. A zmaga gostov je bila tudi zaslužena, najbolj zgovorno pa o tem priča razmerje strelov na nasprotni gol, ki so ga gostje dobili s 37:19.

"Ob pravem času sem bil na pravem mestu. Tekma je bila izredno trda, igrali smo proti izredno hitri in fizično dobro pripravljeni ekipi. Super je, da smo končali pred podaljški," je po tekmi povedal Marc-Edouard Vlasic.

Kratek premor za Kralje

San Jose je z zmago zdaj ujel prvake iz Los Angelesa in Vancouver v pacifiški skupini, kjer imajo vse tri ekipe po 47 točk, toliko jih je doslej zbral tudi Winnipeg in ekipe so na zahodu razvrščene med petim in osmim mestom. V boju za končnico za dve točki zdaj zaostaja Calgary, Dallas pa že za pet.

Zmagovalci Stanleyjevega pokala Los Angeles Kings s Hrušičanom Anžetom Kopitarjem imajo krajši premor. Potem, ko so v soboto po podaljšku izgubili proti Nashville Predators s 6:7, Hrušičan je vpisal tri podaje, bodo naslednjo tekmo odigrali šele v četrtek, ko bodo v svoji dvorani gostili New York Rangers, Winnipeg bo v Kaliforniji gostoval v soboto.

Liga NHL, izid:

Winnipeg Jets : San Jose Sharks 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.