Šport
44 ogledov

Vlašićeva zanikala, da končuje kariero

blanka vlašić sp daegu EPA
Hrvaška atletinja Blanka Vlašić je zaradi poškodbe Ahilove tetive končala letošnjo sezono, 29-letnica pa trdi, da nadaljevanje kariere ni ogroženo.

Odlična hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić je pred dnevi odpovedala nastop na svetovnem prvenstvu v Moskvi, danes pa je potrdila, da je zaradi bolečin v Ahilovi tetivi že končana sezono. Kot sama pravi, pa nadaljevanje kariere ni ogroženo, kot špekulirajo nekateri mediji.

"S tekmo v Monaku se je zame sezona končala. Veselila sem se tekmovanj v drugi polovici leta, svetovnega prvenstva, mitingov v Zagrebu in Bruslju, toda bolečina je bila preveliko opozorilo. Enostavno ne smem tvegati, saj bi v nasprotnem primeru lahko ostala brez tetive. Z glavo skozi zid ne gre. Vsekakor pa sem manj razočarana kot lani, ko sem morala izpustiti nastop na olimpijskih igrah. Prejšnja leta sem zaradi poškodbe jokala, zdaj pa sem se spremenila in poškodbo jemljem drugače," je na novinarski konferenci v rodnem Splitu dejala nekdanja svetovna in evropska prvakinja, ki je zadovoljna, da je pravočasno odkrila nevarnost.

Šekulacije o koncu kariere brez osnov

Splitčanka bo morala zdaj dva meseca počivati, oktobra pa bo začela priprave na novo sezono. "Špekulacije, da je moja kariera ogrožena, nimajo nobenih osnov. O tem se nima nobenega smisla pogovarjati. Še vedno sem motivirana, še vedno si želim in zmorem skakati. Ne vidim konca moje kariere," je namige, da je letošnja sezona, na kateri je nastopila na osmih tekmah, njena zadnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.