Šport
15 ogledov

Vonnova do rekordne smukaške zmage

lindsey vonn anemarie moser proll EPA
Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka smuka v Cortini d'Ampezzo. Vonnova je ob prihodu v cilj za kar sekundo prevzela vodstvo

Lindsey Vonn se je najbolj približala Kanadčanka Larisa Yurkiw, ki pa zmage Vonnove ni ogrozila, njen zaostanek je znašal 28 stotink sekunde za drugo mesto. Vonnove ni prehitela niti Švicarka Lara Gut, ki se je na progi zadržala 67 stotink sekund dlje od najboljše smukačice.

Vonnova je bila najhitrejša na obeh treningih, najhitrejšo linijo pa je ubrala tudi na smuku za še četrto smukaško zmago v tej sezoni. Enaintridesetletna Američanka je na tekmi, ki jo je nekajkrat prekinil veter, osvojila rekordno 37 smukaško zmago v svetovnem pokalu ter tako za eno zmago prehitela slovito Avstrijko Annemarie Moser-Pröll. Vonnova ima zdaj že 74 zmag v svetovnem pokalu, v absolutni kategoriji na večni lestvici vodi Šved Ingemar Stenmark s 86 zmagami.

Na startu petega ženskega smuka za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo je bila le ena Slovenka, in sicer Ilka Štuhec s startno številko 26. Mariborčanka je na prvem treningu smuka postavila deveti čas, a je bila na tekmi bolj zadržana. Ob prihodu v cilj je zaostala 2,27 sekunde za 17. čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.