Šport
83 ogledov

Vonnova in Tiger skupaj v težavah

Lindsey Vonn Instagram
Lindsey Vonn je imela pred svetovnim prvenstvom v Vailu velika pričakovnja, zlate kolajne pa je od nje pričakovala tudi ameriška javnost. Rekorderko po številu zmag v svetovnem pokalu ni pretirano osrečil "le" bron v superveleslalomu. Za nameček je v težavah tudi njen izbranec Tiger Woods.

"Čeprav se zgodijo koraki nazaj in slabi dnevi, moraš verjeti vase in v to, da se bodo reči znova obrnile v pravo smer," je na uradnem instagram profilu zapisala Lindsey Vonn, ki se je po neizpolnjenih pričakovanjih po zlatih medaljah zlomila in jokala po kombinaciji, ko je odstopila na slalomu.

"Razumljivo, trikrat je izgubila na domači tekmi, v ZDA pa nekaj šteje le zlato. Sem tudi sam videl sceno, ni mi bilo vseeno. Imam veliko spoštovanja do nje. Tudi njej gre zahvala, da je Mazejeva tako dobra, saj je imela v svojem življenju tako močno konkurenco. Mi nismo šli nikoli na tekme z mislijo, da smo se na žalost rodili v generaciji Vonnove. Vsaka generacija ima svojega Ingemarja Stenmarka in Tina ga je premagala," je nastope Tine Maze in Vonnove pokomentiral vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi.

"Veliko se je pričakovalo od mene. Vsi so govorili samo o meni. Trudila sem se po najboljših močeh," je sicer po kombinaciji dejala 30-letna Vonnova, ki je tudi v letošnji sezoni svetovnega pokala serijsko zmagovala v hitrih disciplinah, in dodala: "Razočarala sem sebe, družino in navijače."

Tudi Tiger nima dobrih dni

V ZDA se je ob neuspehu svoje izbranke hitro na tapeti znašel tudi Tiger Woods. "Kaj je narobe pri njegovi igri? Vse!" so zapisali pri Washington Postu, kjer so prepričani, da se bo moral nekdaj prvi igralec na svetu kmalu posloviti od športne kariere.

V letih 1992-2009 se je Woods uvrstil med 10 najboljših na 64,8 odstotkov turnirjev na katerih je nastopil, od leta 2010 je bil uspešen le še v 32,3 odstotkih. V letošnjem in minulem letu ni bil nikoli uvrščen v najboljšo 25-erico.

"Njegova igra je v razsulu. Žalostno je to gledati," je dejal ESPN-ov analitik golfa in nekdanji golfist Paul Azinger, strokovnjak na televiziji Golf Channel Brandel Chamblee pa pravi: "Ne gre le za izgubo forme. Ni sposoben dobro izvesti udarcev, ni sposoben izpeljati osnovnih reči, ki so potrebne za najvišjo raven golfa." 

Komentarjev 2
  • bfilipe 07:44 12.februar 2015.

    ..vsa čast Tini, ampak Lindsey je še zmeraj kraljica tega šport, da ne govorim s stališča osebnosti kot takšne..dobro Lindsey se je pač "zlomila" kakor pravijo mediji, ampak dejansko zlomiti takšen športnik zaradi tega se ne da, ob dejstvu kakšne ...prikaži več poškodbe je sanirala..vprašanje kakšno trmo in bedestoče bi zganjala korošica ob istih pogojih..dajte mal pogledat par mesecev nazaj....ob tem pa Masi pravi da oni ne dramatizirajo..seveda ne, kadar gre vse ok..kaj pa ko se kaj zalomi..?

  • Avatar mike1968
    mike1968 07:44 12.februar 2015.

    Fantastična zmaga TINE MAZE v kombinaciji. TINA je bila pod pritiskom zmage in pritisk je odlično prenesla.Massi je itak car. Pove tako kot je in nič ne ovinkari. Spomnil je na Matejo SVET in povedal, da del te ...prikaži več zmage podarjajo tudi njej. V blogu prilogi je moj zapis in pod komentarjem še včerajšnji zapis, ki je po številu ogledov še kako aktualen.http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/115883/gremo-dilcat-na-sp-v-vailDanes pa gremo naprej. VELESLALOM je Tinina NAJLJUBŠA DISCIPLINA in osnova ALPSKEGA SMUČANJA.Verjamem, da ji bo uspelo!!!