Šport > Zimski športi
31 ogledov

Vonnova se je po odstopu "zlomila"

lindsey vonn sp vail beaver creek 2015 EPA
Lindsey Vonn ima po treh tekmah na domačem SP v alpskem smučanju le bron iz superveleslaloma. Za rekorderko s 64 zmagami v svetovnem pokalu je to polom, saj so od šampionke vsi pričakovali zlate kolajne. Po odstopu v kombinaciji se je v šotoru "zlomila".

Lindsey Vonn ima po treh svojih najmočnejših disciplinah zgolj en bron iz superveleslaloma, kjer so vsi od nje pričakovali zlato, tako kot v smuku, kjer je končala kot peta. Tudi smukaški del kombinacije je končala šele kot sedma, debelo sekundo za prvo Tino Maze in tudi za Ilko Štuhec. Kljub temu je v slalomskem delu kombinacije napadla, a hitro odstopila. V cilju se je smehljala in mahala navijačem, nekaj minut zatem pa v šotoru, daleč stran od oči navijačev, ni več mogla zadržati solz.

Pritisk je bil prevelik

Ameriški mediji pišejo, da je bil pritisk domačega SP za Vonnovo, ki tudi živi zelo blizu v Vailu v Koloradu in je tam znana praktično vsem, prevelik. Njen cilj niso bile le kolajne, ampak bi te morale biti najbolj žlahtnega sijaja. Zdaj ji za osvojitev zlata ostaja le še veleslalom.

"Veliko se je pričakovalo od mene. Vsi so govorili samo o meni. Trudila sem se po najboljših močeh," je dejala 30-letna Vonnova, ki je tudi v letošnji sezoni svetovnega pokala serijsko zmagovala v hitrih disciplinah. Zato je to prvenstvo zanjo veliko razočaranje: "Trudila sem se. Razočarala sem sebe, družino in navijače," je po odstopu v kombinaciji ameriškim novinarjem dejala Američanka, ki ni našla pravih občutkov na zelo ledeni progi Raptor, za nameček pa je čutila tudi bolečine v kolenu.

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa si je koleno poškodovala na superveleslalomu na zadnjem SP leta 2013 v Schladmingu v Avstriji. Nato si je koleno še enkrat poškodovala po prehitri vrnitvi na tekmovanja, zaradi česar je morala izpustiti tudi Olimpijske igre v Sočiju, v Rusiji.

Prva tema zdaj Tina Maze

Po zmagoviti letošnji vrnitvi, ko je dosegla tudi rekordno število zmag med ženskami v svetovnem pokalu, so bila pričakovanja in želje na SP toliko večje. Vso slavo je namesto nje pobrala Tina Maze, in to na hribu Lindsey Vonn, pišejo ameriški mediji, kjer je med glavnimi temami v povezavi s SP vprašanje, ali bo Korošica zmogla ponoviti uspeh Lasseja Kjusa, ki je v Beaver Creeku leta 1999 kot edini do sedaj osvojil kolajne v vseh petih disciplinah.

Mazejeva je ameriškim novinarjem na vprašanje o Vonnovi dejala, da ve, kako je, ko stvari ne gredo po načrtih. "Tudi meni se je zgodilo. Vsakemu se je. Potreben je čas in zaupanje vase."

Komentarjev 24
  • encijan 08:15 11.februar 2015.

    Samo da tebe ne!

  • marabunta 20:53 10.februar 2015.

    Izudin, Tina je smučarka ne manekenka .....kapiraš??? Kolo je pa nekak njen zaščitni znak, saj imajo tudi drugi športniki kakšno svojo foro, ki je značilna samo njim, kaj ti tu ni jasno, se je pa za vprašat, zakaj ti vidiš ...prikaži več v tem samo neko mednožje...????

  • jons 20:48 10.februar 2015.

    Izudin samo vprašam, ali ti gre na bruhanje ko uzreš žensko mednožje?