Šport
10 ogledov

Vonnova ni potrdila nastopa v Söldnu

lindsey vonn EPA
V novi sezoni alskega smučanja se na bele strmine vračata Američan Bode Miller, ki bo nastopil v Söldnu, in njegova rojakinja Lindsey Vonn, katere nastop na ledeniku je še pod vprašajem.

Veleslalomska moška nedeljska premiera v olimpijsko sezono alpskega smučanja na ledeniku Rettenbach nad Söldnom bo tudi kraj vrnitve ameriškega šampiona Bodeja Millerja. Najuspešnejši Američan na smučkah se bo tekmovalni karavani pridružil po 20 mesečni pavzi, potem ko je minulo sezono izpustil po operaciji levega kolena.

Nadeja se najboljše sezone

Svetovni in olimpijski prvak ter eden izmed redkih udeležencev belega cirkusa z zmagami v vseh petih disciplinah alpskega smučanja je prepričan, da lahko pri svojih pravkar dopolnjenih 36 letih še vedno zablesti v svetovnem pokalu ter na, svojih verjetno zadnjih, olimpijskih igrah poseže po kolajnah.

"Definitivno mislim, da lahko še vedno 'razturim' in bom nedvomno 'razturil'. Nadejam se najboljše sezone v karieri. O tem sploh ni nobenih dvomov. Moje telo je sposobno največjih naporov, pa tudi glava je na pravem mestu. V bistvu sem dosegel takšno stopnjo osebne harmonije, kot jo v življenju še nisem okusil, z ženo in otroci, družino ter fundacijo Turtle Ridge, ki je namenjena podpori mladim in otrokom pri njihovih prvih korakih v športu," se je pred začetkom olimpijske sezone za ameriške medije razgovoril vedno samosvoji "večni žurer" in nekoliko ekscentrični ameriški šampion.

Prekaša ga le Vonnova

Po rekordnih ameriških uvrstitvah Millerja prekaša le Lindsey Vonn, ki je ključni del minule sezone izpustila po grozljivem padcu na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.

lindsey vonn | Avtor: Facebook Facebook
Štirikratna nosilka velikega kristalnega globusa zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala si je pretrgala sprednje in stranske križne vezi ter zlomila golenico, a je v obdobju, ko je ni bilo na tekmovališčih odlično okrevala ter je pred začetkom belega cirkusa polna samozavesti.

Nastop v Söldnu pod vprašajem

Nastopa na sobotnem uvodnem ženskem veleslalomu, na katerem bo lansko zmago branila slovenska šampionka Tina Maze, Vonnova sicer še ni potrdila. "Čutim, da je pravi čas, moje telo je pripravljeno," je dejala Američanka, ki bo odločitev sporočila tik pred preizkušnjo. Nastopila bo le, če bo stoodstotna, sicer pa bo olimpijska smukaška prvakinja vrnitev preložila na nastope na svojem "dvorišču" v Severni Ameriki.

Vonnova je najbolj prepričljiva zlasti v hitrih disciplinah, tudi v tehničnih disciplinah pa je že dokazala, da lahko poseže po najvišjih mestih. Predlani je šokirala vse tekmice, vključno z najboljšo Slovenko Mazejevo, s svojo prvo veleslalomsko zmago prav na veleslalomski premieri v Söldnu, letos januarja pa je Črnjanki vzela zmago na veleslalomu za zlato lisico v Mariboru. V minuli sezoni je Vonnova mali kristalni globus v posebnem seštevku smuka osvojila kljub predčasno končani sezoni. Po odpovedi zadnjega smuka v Lenzerheideju je smukaški globus osvojila z le eno točko naskoka pred Mazejevo.

lindsey vonn bode miller | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.